Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miro Žbirka o muzikálu Atlantida

31. 03. 2015 | Úspěšní lidé
V Divadle Kalich byl představen muzikálu Atlantida, kde budou použity Vaše skladby. Nemáte s blížícím se datem premiéry (10. 9. 2015) trému?
Miro Žbirka: Člověk je absolutně v pohodě, když je ten datum vzdálený. Tento datum, tedy září 2015, považuji ještě za vzdálený, takže to je v pohodě. Ale až se to bude blížit a zeptali byste se mě na to, jako dnes, tak budete vidět úplně jiného člověka. To je jasné.

Jak moc jiného?
Miro Žbirka: Samozřejmě budu mít největší trému ten večer, kdy bude premiéra, protože až tehdy se ukáže, jestli jsme měli štěstí. Protože i všichni tvůrci, kteří zde jsme, i když si věříme a důvěřujeme, tak ještě k tomu, aby se vše povedlo, potřebujeme to štěstí. Je to důležité pro to, aby se vám podařilo vytvořit něco co má smysl. A tak je samozřejmé, že z toho budeme trošku nervózní, když bude ta premiéra, ale to nejen z ní. Musí se to totiž podařit ještě na tom jevišti v ten večer. Takže, jak jsem řekl, takhle v pohodě těsně před tím představením určitě vypadat nebudu.  

Neměl jste někdy touhu během své kariéry, být aktivní interpret na divadelních prknech a zahrát si v muzikálu?
Miro Žbirka: Já jsem si nikdy nepředstavoval, že bych v nějakém muzikálu účinkoval nebo že bych nějaký napsal. Ale myšlenka, že se tomu bude někdo věnovat a použije moje písně, ta mi připadá dobrá, že to by se mohlo podařit. Když budeme mít to štěstí, o kterém jsem mluvil. A já jsem připravený se na tom podílet tehdy, když se budou chtít tvůrci muzikálu na něco zeptat. Třeba na můj názor k použití nějaké písně nebo čehokoliv, ale jinak to plně nechávám na nich.

Miro Žbirka – rozhovor – muzikál AtlantidaJste návštěvníkem muzikálů třeba na pražských scénách?
Miro Žbirka: Já znám ty muzikály, které znají i jiní, ty základní. Ale nejsem znalcem. Takže, když se mě zeptáte třeba na muzikál West Side Story, tak samozřejmě ten muzikál znám. Znám Jesus Christ Superstar, znám My Fair Lady (smích) a tak dále. Ale samozřejmě každý muzikál ani ty, které běžně vídám, že jsou stále uváděny v Londýně, neznám. Nikdy jsem nebyl nějaký muzikálový lev, abych to všechno ovládal, takže pro mě je to takový výlet do jiného světa.

Viděl jste třeba nějaký muzikál, který režíroval Ján Ďurovčík v Divadle Kalich?

Miro Žbirka: To jsem viděl. A to hlavně proto, že byl pan Michal Kocourek (producent a majitel Divadla Kalich) v tomto velmi důsledný. Když mě chtěl pro tuto myšlenku, vytvoření muzikálu Atlantida nadchnout, tak mě do Divadla Kalich pozval, abych něco viděl a mohl to zažít živě. To se stalo a je to asi i důvod proč spolupracujeme. On byl v té myšlence, udělat muzikál, takový nejvytrvalejší. Tu i tam mě někdo oslovil, že bychom mohli udělat nějaký muzikál. Michal Kocourek za tím, ale opravdu šel a svým způsobem si získal moji důvěru i po této stránce. Já jsem celému tvůrčímu týmu, který okolo toho je, samozřejmě důvěřoval. To zcela úplně logicky. Mají nesmírné zkušenosti, dělají to dlouho a dobře.

Navíc Janko Ďurovčík se vyzná v mém repertoáru. Všechno tohle moje rozhodování velice zjednodušilo. Ale to, že mě Michal Kocourek opravdu do Divadla Kalich pozval, já jsem vše viděl přímo v reálném prostředí, tak tím to celé moje eventuální tápání ukončil a dohodli jsme se na spolupráci. Pro mě na velmi příjemné spolupráci! Vždyť já nic nedělám, já je jenom pozoruji….(velký smích)

Zdroj, foto: Divadlo Kalich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Miro Žbirka o muzikálu Atlantida:

Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles