Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Miro Žbirka o muzikálu Atlantida

31. 03. 2015 | Úspěšní lidé
V Divadle Kalich byl představen muzikálu Atlantida, kde budou použity Vaše skladby. Nemáte s blížícím se datem premiéry (10. 9. 2015) trému?
Miro Žbirka: Člověk je absolutně v pohodě, když je ten datum vzdálený. Tento datum, tedy září 2015, považuji ještě za vzdálený, takže to je v pohodě. Ale až se to bude blížit a zeptali byste se mě na to, jako dnes, tak budete vidět úplně jiného člověka. To je jasné.

Jak moc jiného?
Miro Žbirka: Samozřejmě budu mít největší trému ten večer, kdy bude premiéra, protože až tehdy se ukáže, jestli jsme měli štěstí. Protože i všichni tvůrci, kteří zde jsme, i když si věříme a důvěřujeme, tak ještě k tomu, aby se vše povedlo, potřebujeme to štěstí. Je to důležité pro to, aby se vám podařilo vytvořit něco co má smysl. A tak je samozřejmé, že z toho budeme trošku nervózní, když bude ta premiéra, ale to nejen z ní. Musí se to totiž podařit ještě na tom jevišti v ten večer. Takže, jak jsem řekl, takhle v pohodě těsně před tím představením určitě vypadat nebudu.  

Neměl jste někdy touhu během své kariéry, být aktivní interpret na divadelních prknech a zahrát si v muzikálu?
Miro Žbirka: Já jsem si nikdy nepředstavoval, že bych v nějakém muzikálu účinkoval nebo že bych nějaký napsal. Ale myšlenka, že se tomu bude někdo věnovat a použije moje písně, ta mi připadá dobrá, že to by se mohlo podařit. Když budeme mít to štěstí, o kterém jsem mluvil. A já jsem připravený se na tom podílet tehdy, když se budou chtít tvůrci muzikálu na něco zeptat. Třeba na můj názor k použití nějaké písně nebo čehokoliv, ale jinak to plně nechávám na nich.

Miro Žbirka – rozhovor – muzikál AtlantidaJste návštěvníkem muzikálů třeba na pražských scénách?
Miro Žbirka: Já znám ty muzikály, které znají i jiní, ty základní. Ale nejsem znalcem. Takže, když se mě zeptáte třeba na muzikál West Side Story, tak samozřejmě ten muzikál znám. Znám Jesus Christ Superstar, znám My Fair Lady (smích) a tak dále. Ale samozřejmě každý muzikál ani ty, které běžně vídám, že jsou stále uváděny v Londýně, neznám. Nikdy jsem nebyl nějaký muzikálový lev, abych to všechno ovládal, takže pro mě je to takový výlet do jiného světa.

Viděl jste třeba nějaký muzikál, který režíroval Ján Ďurovčík v Divadle Kalich?

Miro Žbirka: To jsem viděl. A to hlavně proto, že byl pan Michal Kocourek (producent a majitel Divadla Kalich) v tomto velmi důsledný. Když mě chtěl pro tuto myšlenku, vytvoření muzikálu Atlantida nadchnout, tak mě do Divadla Kalich pozval, abych něco viděl a mohl to zažít živě. To se stalo a je to asi i důvod proč spolupracujeme. On byl v té myšlence, udělat muzikál, takový nejvytrvalejší. Tu i tam mě někdo oslovil, že bychom mohli udělat nějaký muzikál. Michal Kocourek za tím, ale opravdu šel a svým způsobem si získal moji důvěru i po této stránce. Já jsem celému tvůrčímu týmu, který okolo toho je, samozřejmě důvěřoval. To zcela úplně logicky. Mají nesmírné zkušenosti, dělají to dlouho a dobře.

Navíc Janko Ďurovčík se vyzná v mém repertoáru. Všechno tohle moje rozhodování velice zjednodušilo. Ale to, že mě Michal Kocourek opravdu do Divadla Kalich pozval, já jsem vše viděl přímo v reálném prostředí, tak tím to celé moje eventuální tápání ukončil a dohodli jsme se na spolupráci. Pro mě na velmi příjemné spolupráci! Vždyť já nic nedělám, já je jenom pozoruji….(velký smích)

Zdroj, foto: Divadlo Kalich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Miro Žbirka o muzikálu Atlantida:

Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
Miro Žbirka o muzikálu Atlantida
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !