Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mít domácího mazlíčka a zároveň čistý byt? Jde to!

26. 04. 2011 | Moderní bydlení
Domácí zvířata mají pozitivní vliv na člověka, učí nás zodpovědnosti, zvyšují psychickou i fyzickou odolnost, jsou skvělými společníky, pomáhají nám při nejrůznějších nemocech a mají také významné terapeutické účinky. Kdo už jednou domácího mazlíčka měl, tak to určitě může potvrdit a je vcelku jedno, zda se jedná o psa, kočku, činčilu nebo třeba zakrslého králíka.

Tito společníci však s sebou přinášejí také spoustu starosti, především co se udržování uklizeného a čistého bytu týče. Připadá vám, že už se chlupy a nečistoty staly nedílnou součástí vaší domácnosti? Pokud se s tím nechcete smířit a chcete žít se svým zvířecím miláčkem, ale zároveň i v čistém prostředí, nezbývá než se úklidu pravidelně věnovat. Ideálně každý den. Na to však naprostá většina z nás nemá v dnešní době ani čas ani náladu.

Nebydlete v prachuPravidelný úklid je však v tomto případě více než na místě. Soužití s domácími zvířaty má vedle pozitivních i spoustu negativních zdravotních aspektů. V jejich srsti se velmi dobře drží roztoči, kteří jsou původci řady nemocí jako je astma, alergie, chronická rýma, ale i zánět spojivek, záněty kůže a další. Svým pohybem neustále šíří tyto roztoče a bakterie po celé domácnosti. Veškeré patogeny se tak snadno dostanou nejen do všech koutů bytu, na veškeré povrchy, ale především také do vzduchu, který dýcháme.

Praktickým a efektivním řešením může být robotický vysavač, který uklízí zcela sám a navíc během vaší nepřítomnosti. Už se tak nebudete muset obávat, že vás při návratu z práce opět čeká podlaha plná chlupů či znečištěných hoblin vedle klece s morčetem. Navíc se vyhnete případnému vdechování nebezpečného prachu a kontaktu s roztoči či bakteriemi.

Pokud vám však jde o skutečně hygienicky čisté podlahy, věnujte výběru robotického vysavače pečlivou pozornost. Zaměřte se na takové modely, které uklizené podlahy zároveň dezinfikují. Opravdu účinným řešením jsou například UV-C lampy zabudované přímo do robotického vysavače. Ty zničí DNA roztočů a veškeré škodlivé patogeny tak bezpečně zlikvidují. Navíc je desinfekce UV-C zářením jediným způsobem, jak udržet koberce a podlahy nejrůznějších materiálů hygienicky čisté bez užití agresivních prostředků, které by mohly být dráždivé nejen pro Vás, ale i pro Vašeho zvířecího člena domácnosti. Kromě vašeho čtyřnohého kamaráda, kterému zcela jistě nebude robotický vysavač ničím vadit, vás tak konečně začne vítat i čistá domácnost.


Čtěte také další článek o robotických vysavačích a úklidu:

Alergikům vylepší život i každodenně uklizený byt. To se však snadno řekne.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky by se mi šiknul,kočičky v baráku...ale to já můžu jenom o něm snít..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
už pátý rok.Nejvíc chlupů se drží na PVC- asi to má na svědomí elektrostatický náboj.Plovoucí podlahy a dlažba je bez chlupů.Takže PVC stačí denně zamést a vytřít podlahy-což bych bez toho zametání dělala stejně. Tak mně to ani jako práce navíc nepřipadá.
Obrázek uživatelky
profil
Dlouho jsem váhala, ale protože uklízení není moje hoby, tak jsem si ho pořídila. A jsem spokojená. Mám hodně plovouček a ty chuchvalce prachu po pár dnech zná asi každý. Když jdeme ven, nechám ho jezdit. Říkám manželovi, že jsem multifunkční - peru, myju nádobí a luxuju a u toho si hraju venku s dětmiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
1. Všetky uvedé choroby sú alergického pôvodu a alergiu nespôsobujú roztoče ( ktorých mimochodom máme plnú posteľ ), ale bielkoviny, ktoré si slinami vylizovaním rozotiera zviera po strsti.
2. Čím skôr sa dieťa stretne so zvieraťom a jeho bielkovinami, tým je menšia pravdepodonosť vzniku alergie.
3. Podlaha plná chlpov ma nemôže čakať, ak sa pravidelne zvieratku venujem a češem ho, kefky bezpečne zbavia zvieratko vypadnutých chlpov.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles