Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mládí v hajzlu 1 - Mladík v odboji

11. 12. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Mládí v hajzlu 1
Autor: C. D. Payne
Překladatel: Tomáš Suchomel
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 3.11.2010
Brožovaná vazba
Počet stran: 192 str.
Formát: 130 × 200 mm
Cena: 176 Kč

Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého „puberťáka“, od ďábelsky inteligentního C. D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho nakladatelstvi-jota-kniha-mladi-v-hajzluvynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit - obojí velmi nakažlivé! Až budete číst tento velký komický epos -náctileté úzkosti, buďte připraveni smát se nahlas. Doporučujeme všem, kteří někdy přežili dospívání.

Ukázka z knihy Mládí v hajzlu 1
Po snídani jsem dal Albertovi svižnej proběh (aby mi to ušetřilo čas) a - se vzdorovitou nepslušností - sem šel vytočit Sheenino číslo do Ukihu. Naštěstí se hned ozval její bezkonkurenčně líbeznej hlas.Rychle jsem jí vyklopil, jak se situace vyvíjí. Byla poplašena a uražena - když slyšela, že byla vykázána z mýho života.

"Vím, že moji rodiče jsou krátkozrací šťouralové," řekla Sheeni, "ale ti tvoji, jak se zdá, jsou rozhodnuti rozpracovat středověké nevolnictví do netušených rozměrů."

"Co budeme dělat?" zeptal jsem se. "Jsem zoufalej."

"Tak," řekla Sheeni a opět se jí vrátil klid a dobrá mysl, "co kdybychom tu skutečnost, že tvůjotec přišel o práci, vzali jako štěstí v neštěstí."

"A to jako jak?"

"No přece, když už jsme teď oba odsouzeni k tomu, abychom získávali vzdělání na podprůměrných středních školách, pak by nebylo od věci přijít k němu aspoň ve stejných zdech."

"To jako myslíš, že se necháš přeřadit do nějaký z oaklandskejch škol?" zůstal jsem s pusou dokořán.To mě opravdu Sheeni tak miluje?

"Ah, nebuď směšný," odpověděla. "Já ti navrhuji, aby ses sem odstěhoval. Mohli bychom tvému otcisehnat práci tady v Ukiahu a ty bys šel bydlet k němu.

"To teda nevim, jestli by šlo bydlet u mýho taty," řek sem pochybovačně. "Můj otec je totiž debil."

"No, tvoje máma se v současnosti taky nejeví moc sympaticky," správně poznamenala Sheeni. "Aspoňbychom tu mohli být spolu. A mohla bych také vidět našeho miláčka Alberta. Já si myslím, že bychom tady tvému otci nějakou práci už našli. Co dělá?"

Více informací nejen o této knize Mládí v hajzlu 1 se dozvíte také na stránkách nakladatelství JOTA .


Veronika J.
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mládí v hajzlu 1 - Mladík v odboji:

Mládí v hajzlu 1 - Mladík v odboji
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
aj obsah je super
Obrázek uživatelky
profil
výborný titulok, veľavravný
Obrázek uživatelky
profil
.......nad kterym clovek zvazuje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles