Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Češi bohužel stále neznají UV oblečení pro děti

10. 07. 2014 | Pro děti

v mnohém přitom převyšuje působení kosmetických přípravků


Dětská pokožka je mnohem citlivější než ta dospělých a navíc má paměť: jakkoliv jí v dětském věku „ublížíme“, pocítíme to už navždy. Většina rodičů je dobře informována o škodlivosti slunečního UV záření i o možnosti ochrany prostřednictvím kosmetických přípravků. Bohužel stále málo českých rodičů má povědomí o dětském oblečení s UV ochranou, které je nejen rovnocennou variantou krémů a olejíčků, ale v některých aspektech je dokonce převyšuje.

Odborníci tvrdí: 80% celoživotní dávky nebezpečného UV záření proniká do kůže v dětském věku
Sluneční světlo obsahuje neviditelné ultrafialové záření, které může vést k poškození kůže, trvalým následkům až ke zhoubnému nádoru. Děti nemají dostatečně vyvinutou kůži a jsou na jeho mnohem citlivější. Odborníci tvrdí, že až 80% celoživotní dávky nebezpečného UV záření proniká do kůže právě v dětském věku. Následky tak můžeme pociťovat celý život. Proto je nutno děti chránit včas! Čím? Prostřednictvím kosmetických přípravků, slunečních brýlí a oblečení s UV faktorem. Ideálně kombinací všech tří.

UV oblečení prodětiOchranné krémy versus UV oblečení

1. Trvanlivost ochrany: Krém se může smýt či setřít, jeho ochranná funkce klesne nebo zmizí zcela. UV oblečení chrání stále stejně, a to i během koupání (naproti tomu třeba bavlněné tričko po namočení chrání ještě méně, než za sucha).
2. Šetrnost k pokožce: Na rozdíl od krémů, které obsahují různé chemikálie a mohou vyvolat kožní a alergické reakce, UV oblečení pokožku nijak nedráždí a nepoškozuje.
3. Cena: Počáteční investice do UV oblečení je sice vyšší, nežli v případě krému, ale uvážíme-li, že pro dokonalou ochranu je třeba ochranu krémem neustále obnovovat, vyplatí se použít spíše UV oblečení. Zvlášť, pokud používáte kvalitní drahé krémy.

Vědecky je prokázáno, že UV oblečení nabízí dokonalejší ochranu, než opalovací krémy. Jeho nesporou výhodou pak je rozhodně to, že se nedá mechanicky setřít, smýt a odpadají u něj rovněž v poslední době tak časté kožní alergické reakce.

Další výhodou UV oblečení je to, že je v podstatě druhou kůží dítěte, to ani necítí, že je má na sobě – je lehké, vzdušné, takže horko mu určitě nebude. A problém není ani s koupáním, kdy ho nemusí sundávat, do vody je určeno stejně jako na souš a po namočení schne velmi rychle.
Vůbec nejlepší je ale rozhodně ochranné prostředky proti škodlivému UV záření kombinovat. Kvalitní UV oblečení doplnit krémem na místech, které oděv nezakrývá, a oči chránit slunečními brýlemi. Takto chráněné by děti měly být po celou dobu, kterou tráví na sluníčku.

Co možná nevíte o ochranných faktorech

Něktčeré UV oblečení disponuje ochranným faktorem až 50+, ten se nemění a děti tak není nutné v krytých oblastech mazat, což je zejména pro rodiče praktické a cena UV oblečení se vám rychle vrátí v úspoře za opalovací krémy.
Právě výše ochranného faktoru je přitom zcela zásadní. Toto číslo udává, kolikrát může člověk prodloužit bezpečnou dobu pobytu na slunci. Ta se liší podle fototypu každého jednotlivce. Například slunečními paprsky nejvíce ohrožený fototyp 1 může bez UV ochrany na slunci bezpečně pobývat 10 minut, s oblečením Reima Sunproof je to minimálně 50× více, tedy přes osm hodin.

Jen pro představu: obyčejné bavlněné tričko chrání vaše dítě faktorem 5 až 10, takže pokud byste chtěli docílit stejné ochrany jako u UV oblečení, museli byste své malé ratolesti navléct obyčejných trik deset!

UV od hlavy po paty

Své děťátko navíc můžete do UV oděvů obléct celé: UV trička, kraťasy, plavky, dnes velice populární koupací overaly pro nejmenší, trendy boardshortky, ale také praktické čepice a kloboučky s ochranným lemem na krk či boty do vody, které chrání chodidlo před ostrými předměty ve vodě a celou nohu pak před UV zářením.

4 rady, jak se chránit před sluncem:

1. Vyhledávejte stín mezi 10 a 16 hodinou, kdy je sluneční svit nejintenzivnější.
2. Nikdy nedopusťte, aby se vaše děti na slunci spálily. Pokud se nemůžete před sluncem schovat, raději je nechte oblečené, i za cenu, že jim bude horko. Ideální je samozřejmě použít oblečení s UV ochranou včetně klobouku se širokým lemem a nezapomenout na sluneční brýle.
3. Všechna nechráněná místa pokožky ošetřete opalovacím krémem. Ten byste ovšem neměli používat u dětí mladších 6 měsíců!
4. Denně prohlížejte pokožku dětí od hlavy až k patě a v případě jakýchkoliv podezřelých změn navštivte neprodleně lékaře.

Zdroj, foto: Skibi


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsem ho měla pro syna u moře a super věc.A i cena byla příjemná.
Obrázek uživatelky
profil
hm,a cena? ASI DOST,ŽE? VÍM ZE JE TO PRO DOBRO DĚTÍ I DOSPĚLYCH,ALE ČLOVEK NEVI CO BY MEL KOUPIT DRIVSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles