Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně vybrat dětské boty

2. 03. 2017 | Pro děti
Při výběru dětské obuvi si dejte opravdu záležet, protože kvalitní a vhodné boty jsou důležitým prvkem při růstu dětské nohy a ovlivňují celkový pohybový aparát. Pokud si vaše dítě často stěžuje na bolest nohou, nejprve se přesvědčte, zda není příčina v příliš těsné obuvi, která nemusí správně fixovat dětskou nohu, má špatnou velikost či je vyrobena z nevhodného materiálu.

Zkuste si nejdříve dětskou nožičku prohlédnout. Všímejte si hlavně tvaru a symetrie plosky nohy. Zdravé chodidlo je obloukovitě vyklenuté, bez deformit prstů, bez otlaků, mozolů či jiných výrůstků. Pokud si nejste jistí nebo potíže potomka přetrvávají, vyhledejte pomoc odborného lékaře, který dítě vyšetří, ukáže vám vhodné cviky pro zdravé nohy, nebo navrhne rehabilitaci.

Jak správně vybrat dětské botyNení-li noha zdravá, nemůže správně plnit svoji funkci při chůzi. Páteř je navíc vystavena vyšší zátěži, dává o sobě vědět bolestí, která je prvním příznakem toho, že není všechno v pořádku.

Dětská noha roste rychle, proto nezapomínejte pravidelně kontrolovat, zda jsou boty dostatečně velké. Obuv vybírejte pokud možno z přírodních materiálů.

Dbejte rovněž na to, abyste dítě nepřetěžovali dlouhým chozením po tvrdém povrchu - například v supermarketu. Dobré je dětem v létě čas od času dopřát běhání naboso po trávě nebo písku, což prospívá vývoji jejich nožiček.


Autorka: MUDr. Michaela Tomanová
Zdroj, foto: Rehabilitační ústav Brandýs nO



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kupovala jsem dceři jen kvalitní boty a nožky má ploché, sousedovic děti běhají v botech s tržnice a nohy mají v pořádku. Z velké části to prostě někdo má už tak dané a nic nepomůže.
Obrázek uživatelky
profil
dcera kupuje dětem certifikovanou obuv,jsou ještě malé a nožičky se jím vyvíjí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles