Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

U dětí vyhrává oblečení příjemné jako plyšová hračka

6. 03. 2017 | Pro děti
Vybrali jste dětem krásné oblečení, a ony ho nechtějí nosit? Možná je problém v použitém materiálu. Děti se totiž řídí přirozeným instinktem a oblíbí si jen takový, který je jim na omak příjemný. Nabídněte jim proto na jaro mikiny z hřejivého fleecu, doplněné „rostoucími“ bundami a kalhotami z materiálů odpuzujících vodu a špínu.  

Fleece je jednoznačně materiál, který děti milují, protože je měkký a mít ho na sobě je pro ně stejně příjemné jako hladit plyšovou hračku. Tento hřejivý materiál s oboustranným vlasem je navíc velmi lehký, protože má nízkou gramáž i při vyšší tloušťce pleteniny. Existuje řada druhů fleeců, velmi oblíbený je například Polar fleece, ze kterého se zhotovují mikiny i dětské overaly.

Praktické detaily ocení děti i rodiče


Současné fleecové mikiny svými vzory i střihy často připomínají svetry. Nechybí u nich kapsy na zip ani praktické otvory pro palce ve spodních částech rukávů. Hlavní zipy jsou samozřejmě vybaveny krytkou, chránící bradu a krk před poraněním.

fleece mikinaSkvělé řešení druhé vrstvy u nejmenších dětí pak představuje praktický fleecový overal, ve kterém batoleti při lezení po čtyřech a jiných, pro tento věk typických, pohybových aktivitách netáhne na záda. Výhodou jsou i náplety a šikovně umístěné patentky ve dvou řadách, díky nimž overal vydrží dítěti přes dvě velikosti.

Rostoucí oblečení šetří rodinný rozpočet


Také při výběru oblečení pro starší děti můžete ušetřit. Stačí, když jim vyberete o něco větší svrchní bundu, aby vydržela přes dvě sezony. Do ní nejprve kupte fleecovou mikinu, která dítěti dobře sedne. Za rok ji pak jednoduše vyměníte za větší velikost. Rozteč patentů je stále stejná, takže se obě mikiny dají do bundy jednoduše vepnout

A na jaké další materiály a novinky bychom rodiče rádi upozornili?


Na jaro se budou hodit lehké bundy s polyuretanovou membránou. Dají se nosit celoročně, hodí se do školy i na výlety. Jsou nepromokavé, větruodolné, prodyšné a většinou i oděruvzdorné, takže se hned tak neroztrhnou. Ideální zvláště pro akčnější kluky pak budou nepromokavé kalhoty z větruodolného prodyšného materiálu s povrchem odpuzujícím vodu a špínu. Jedná se o kombinaci Taslan, polyester a polyurethane coating.

bunda do deštěV nadcházejícím jarním období spojeném s častými přeháňkami udělají nenahraditelnou službu dětské palčáky do deště, které jsou zcela nepromokavé. Tenhle, u nás zatím nepříliš rozšířený, segment rukavic je pro svou praktičnost velmi oblíbený ve skandinávských zemích, ale také v Nizozemsku či Německu. Nepromokavé rukavice vypadají podobně jako zimní palčáky, ale nemají podšívku a dají se použít celoročně kdykoliv, když prší nebo je sychravo. Dítěti v nich neprochladne ruka a bez problémů si v nich může hrát venku i za mrholení nebo za slabého deště.

Pro zajímavost:

Nepromokavost udává výšku vodního sloupce, při kterém tkanina propustí kapky vody. Podle EN je materiál nepromokavý, odolá-li tlaku 1 300 mm vodního sloupce. Ovšem tato hodnota rozhodně nestačí (např. při kleknutí na zem vzniká tlak okolo 15 000 mm). Proto je lepší vybírat materiál s co nejvyšším vodním sloupcem. (Měřeno podle ISO 811).



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
A není to tak, že pod větší oblečení bude dětem foukat? Apod.?
Obrázek uživatelky
profil
nejen děti,ale i my dospělí si kupujeme oblečení na omak příjemné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles