Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plesy a bály - jak by se měli pro tyto slavnostní příležitosti muži oblékat?

9. 02. 2010 | Pro muže

Plesová sezóna je v plném proudu. Většinou se hovoří o róbách dam, nicméně módní trendy platí i pro pány. Jak by se měli pro tyto slavnostní příležitosti muži oblékat?


In jsou tmavé odstíny, tedy černá, antracitová, tmavě šedá i různé tmavě modré odstíny. Obleky jsou velmi vypasované, silueta jde hodně na tělo, tzv. vyštíhlené jsou i kalhoty. Do popředí jdou lesklé materiály, ale stále módní je i vlna a hedvábí. Na oblecích by měly být patrné prvky ruční práce, například vyštepovaná fazóna saka a rozepínatelné knoflíky na rukávech. Pokud jde o košile, pak rozhodně bílé, smetanové, champagne, ale i vínové, a u mladých mužů bych se nebál ani černé barvy.


obleceniNezbytností jsou košile s manžetami. Pokud pánové volí smoking, pak černý, případně tmavě modrý, sako hodně otevřené, na jeden knoflík, fazóny klasické nebo šálové, efekty s lesklými materiály na kapsách a patkách. Při výjimečných příležitostech může být sako smokingu bílé, kalhoty zůstávají černé. To celé doplněné o vysoký pás a motýlka, obojí může být sladěno s barvou šatů dámy, což působí velmi efektně. Velice zajímavé a současně módní je pak doplnění smokingu košilí, jejíž zapínání tvoří manžetové knoflíčky.


Pozor na chyby! Fraková košile patří pouze k fraku, nikoliv ke smokingu! Na plesech se také často stává, že s pokročilou hodinou pánové odkládají saka a kravaty. Smoking by muž rozhodně odkládat neměl jednak kvůli bontonu, jednak proto, že smokingové košile jsou zhotovovány z velice jemného a tudíž průhledného materiálu. Sako obleku mohou pánové odložit pouze v případě, že mají oblečenu vestičku.


Mimochodem vestičky jsou opět v módě, pro běžné nošení by měly být ze stejného materiálu jako oblek, ale k výjimečným příležitostem mohou mít efektní vzhled, například v barvě kravaty nebo motýlka. Například černý oblek, doplněný bílou košilí a vestičkou, motýlkem a manžetovými knoflíčky ve vínově červeném odstínu, vytváří velmi působivý celek.


Autorka: Lenka Gulašiová


Zdroj: Literátky.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
problémy s oblekem nastanou ve chvíli , kdy si ho začnete zkoušet...sinovi jsme s milou prodavačkou dali dohromady jak sako , kalhoty , vestu...samozřejmě je to i o penězích...a ženich byl k mání
Obrázek uživatelky
profil
posledne uvažujeme o smokingu
Obrázek uživatelky
profil
...rekla bych-klasika jen nepatrne zmeny na obleku
Obrázek uživatelky
profil
Nejsme všichni stejní, někdo má za pracovní oděv monterky jiný zase perfektně padnoucí oblek. Stejně tak se někdo v obleku necítí jistě a tomu druhému představa být oblečený do montérek vyráží opar. Každý jsme jiný a musíte si postupně naučit muže aby pro něho oblek nebyl za trest ale přirozená změna z běžného stereotypu.
Obrázek uživatelky
profil
hlavně by měli vypadat pěkně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles