Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 letních kroků ke krásným nohám

10. 07. 2010 | Pro ženy
Léto je tady a s ním i sezóna sandálů odhalujících paty, prsty na nohou a nehty, které v zimě milosrdně kryjí ponožky a kozačky. Ani ty nejkrásnější letní sandálky nenapraví škody napáchané nedostatečnou péčí o pokožku nohou, které pro nás tak tvrdě pracují a nosí celé tělo. Stačí však postupovat dle následujících sedmi kroků a dopřát si příjemnou relaxační domácí pedikúru, jejíž výsledky ocení nejen vaše nohy, ale také psychika.

1.    krok
Odstraňte důkladně všechny případné zbytky starého laku na nehty. Vybírejte si šetrné odlakovače, které neobsahují aceton ani formaldehyd. Tyto látky nehty vysušují a způsobují jejich slábnutí a třepení. Namísto toho sáhněte po šetrném odlakovači založeném na bázi acetátu.

2.    krok
Nejprve je třeba nohy důkladně zvlhčit. Napusťte si malé plastové umyvadlo či vaničku, do které se vám obě chodidla pohodlně vejdou. Voda by měla být teplá tak, jak je vám příjemné. Pro lepší relaxaci můžete ve vodě rozpustit koupelovou sůl nebo poklást dno kamínky či skleněnými oblázky a dopřát si zároveň i masáž chodidel. Vydržte s nohama ve vodě asi 15 minut.

3.    krok
V dalším kroku se zbavte odumřelé kůže na patách, která není hydratována podkožím, a proto osychá a může i bolestivě praskat. Namísto nešetrné pemzy, která může v pokožce pat způsobit mikroskopické trhlinky, zvolte oboustranný skleněný pilník, který díky unikátnímu povrchu paty obrousí šetrně, ale důkladně. Sklo se také snáze udržuje v čistotě, na rozdíl od pórovité pemzy, jejíž drobné skulinky skýtají ideální útočiště pro množení bakterií.

4.    krok
Důkladně obě nohy osušte. Ideální je použít tlustý bavlněný ručník vyhřátý od sluníčka nebo fénu. Pak se věnujte péči o nehty na nohou. Pokud jsou přerostlé, zkraťte je s pomocí nůžtiček či kleštiček, pak hrany obruste hladší stranou skleněného pilníku. Nehty pilujte do rovna, vyhnete se tak jejich bolestivému zarůstání. S pomocí pomerančového dřívka nebo nástroje z manikúrní sady opatrně zatlačte kůžičky směrem k nehtovému lůžku.

5.    krok
Nyní pokožku promažte krémem speciálně určeným pro zjemnění pokožky nohou. V případě, že ve své toaletce žádný nemáte, poslouží i obyčejná indulona nebo vazelína z lékárny. Zabalte každou nohu zvlášť do jednoho igelitového sáčku, který u kotníku upevněte pomocí gumičky na vlasy, a dalších 15 minut relaxujte u oblíbeného časopisu. Díky této zjemňující masce své nohy nepoznáte.

6.    krok
Na závěr aplikujte dvě vrstvy oblíbeného laku na nehty. Na nohou se nemusíte bát výraznějších či tmavších odstínů, klidně zvolte veselou růžovou nebo rudě červenou. Pro snazší aplikaci použijte oddělovač prstů nebo prsty oddělte pomocí vatových tampónů, ať se vám lak neobtiskne. Pokuste se sladit odstín s jednou z barev vašich plavek, na pláži budete za hvězdu. Dopřejte laku dost času na zaschnutí, než si obujete boty.

7.    krok
Vyberte si ty nejkrásnější letní boty a běžte do ulic ukázat novou pedikúru světu.

Zdroj:Glasscare.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já to střídám.Občas si dopřeju pedi u odbornice a jinak doma.Pemzu to chce používat častěji a mazat mazat mazat
Obrázek uživatelky
profil
TAKE JSI DELAM PEDIKURU SAMA DOMA A TAK MI TO I VYHOVUJE JE TO TAKOVY MUJ RYTUAL
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík amen sestry Smajlík co muze byt lepsiho nez pecovat o svoje telo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je léto a to opravdu miluju nechci své nohy schovávat...když jsem si přečetla tento článek tak jsem se rozhodla že to vyzkouším zrovna podle Vašich rad........ mocka vám děkuju=) Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle