Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barevná sezóna

7. 03. 2012 | Pro ženy
Zajímá vás, jaké barvy a jaký styl ovládne letošní jaro? Prvním impulsem pro tvorbu věhlasných návrhářů je výběr materiálů. S trendy nadcházející sezóny a s nejžádanějšími látkami vás seznámí Hana Konečná.

Trendy


Jarní móda je plná vtipu a barev. Zdá se, že módní svět reaguje na pochmurné ekonomické vize a touží po zábavě a radosti. To platí jak u dámských, tak i pánských kolekcí. Na pánských kalhotách jsou vyšité opičky, na šortkách se předvádí hroši, z podšívek saka se smějí želvy.

Jarní módaPánská kolekce by svými kalhotami květinovými motivy a košilemi s komiksovými obrázky dozajista potěšila Elvise Presleyho. Dámské modely zase zdobí motivy aut, které jsou jakoby v kontrastu s romanticky jemnými materiály. Dokonalý protiklad mezi světem něžných žen a silných motorů.

Návrháři pojali svou jarní kolekci jako přehlídku plodů zelinářské zahrady. Lilky, chilli papričky, rajčata - to všechno se objevuje v podobě potisků na rozevlátých šatech. Velmi žensky působily jednotlivé outfity i kvůli lichotivým střihům hedvábných šatů v duchu let padesátých.

Mnoho modelů bylo zjevně inspirováno motivy hedvábných šátků, ze kterých byly svázány. Šaty značky Versace jsou plné lesku a naleštěných kovů. Linie se inspirovala jak v taneční éře sedmdesátých let, tak i v letech padesátých.

Zatímco někteří návrháři přivádí na scénu křehkou ženskost představovanou velkými kolovými sukněmi z vrstvených lehkých materiálů, zdobených nápadnými vzory a retro lookem, jiní dávají přednost jednoduchým až puristickým střihům a tlumeným barvám.

Pro nadcházející sezónu budou v módě jednoduché elegantní střihy v tlumených barvách, kterým dominuje modrá, černá a bílá. Lodičkové výstřihy zdobí límce ve stylu šedesátých let, materiálům vévodí tradiční chanelovské bouclé a průsvitné materiály.

Materiály

Módní kolekce jaro
Průhledné materiály jako šifon a organza patří k žhavým trendům nadcházejícího období. Průsvitné látky, často aplikované v závojových vrstvách, se letos uplatní nejen na šatech určených pro večerní příležitosti. Průsvitné sukně doplňují saka z jemné vlny, lesklé i matné satény se objevují nejen na šatech, ale i na kalhotách a tunikách. Nepostradatelné bude i jemné hedvábí – se vzory či jednobarevné. Stále se objevuje krajka, ovšem velmi často v podobě nejrůznějších aplikací.

Barvy a vzory


Barevná škála potěší všechny milovníky nejrůznějších pastelových tónů. Léto bude hýřit růžovou, cyklámen, oranžovou, žlutou, rudou, lesklou i zářivě fialovou či svěží tyrkysovou. Na společenských šatech není výjimečná zlatá ani stříbrná. Ti, kteří upřednostňují tlumené barvy, ocení modely bílé, černé, šedé a velmi žádané temně modré.

Vzorům vládnou již zmíněné květiny a plody, které vídáme na zeleninových trzích. Často se objevují i indiánské motivy – včetně zdobení třásněmi. Oblíbené jsou i geometrické vzory ve spojení s minimalistickými střihy a šátkové vzory.

Velmi často zdobí společenské šaty aplikace látkových květin. Elegantní koktejlky jsou posázené flitry a perlami. Časté jsou aplikace pásků a korálků. Sportovnější modely zdobí perfektně propracované švy a výrazné zipy.

Zdroj: Par excellence.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
modely hezký, ale modelky unylýýýý - Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásnýýýýýýýýýýýSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles