Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta ke správné podprsence a vytouženému sebevědomí

13. 04. 2015 | Pro ženy
 Bra-fitting. Slovo, které by každá žena měla znát a při tom se o něm tak málo mluví. Jedná se o anglický výraz volně přeložitelný jako cesta hledání správné velikosti podprsenky neboli podprsenky přímo na tělo. Správně zvolená podprsenka nám nejen zajistí pohodlí a zbaví nás zdravotních problémů, ale podle bra – fitterů (poradců v oblasti bra – fittingu) přinese i nárůst sebevědomí.

Pojem Bra- fitting se začal objevovat až kolem roku 2000, kdy velké firmy zabývající se výrobou spodního prádla spatřili možnosti trhu u žen s většími prsy. S vývojem materiálů a typů podprsenek se také vyvíjel velikostní sortiment a začali se vyrábět velikosti větší než D. Už v roce 2008 jsme mohli naleznout košíčky K a nyní lepší české firmy orientované na spodní prádlo všech velikostí se mohou pochlubit nabídkou až do O (evropské číslování).

výběr správné velikosti podprsenkyAvšak podle současných průzkumů až osmdesát procent žen nosí špatnou velikost podprsenky. A právě nesprávně zvolená podprsenka může mít za následek mnoho zdravotních potíží: bolesti zad, hlavy a ramen, špatné držení těla, otlaky od kostice, zapařeniny a nakonec i tzv. povadání prsou. Jak tedy poznáme, že velikost a střih podprsenky nám spíše ubližuje, než aby pomáhal? Nejdříve si podprsenku oblékneme a v zrcadle si odpovíme na následující otázky:

Přetékají mi prsa anebo plavu, posouvá se mi zapínání na zádech nahoru, přiléhá podprsenka, nezařezává se a hlavně, cítím se v ní pohodlně a nemusím ji neustálé upravovat? Pokud je aspoň jedna z odpovědí ano, pak zcela jistě nosíte nesprávné spodní prádlo. Mnoho žen také nezná několik detailů ohledně značení zhloubky košíčků (pro lepší orientaci Vám nabízíme tabulku s označením košíčku u evropské velikosti a tomu odpovídající písmeno anglického košíčku).
tabulka velikostí podprsenek

Ale také trik při zkoušení podprsenek. Praktická situace. Jdete a vyzkoušíte si 80E, velikost košíčku vám sedí, ale obvod je volnější. Tudíž sáhnete po 75E. Logické, ale nesprávné. Pokud snižujete obvod podprsenky, musíte zvětšit velikost košíčku tedy 75F.

Pro srovnání: EU 75F (UK 34E) má totožnou velikost košíčku jako EU 80E (UK 36DD) = velikost košíčku EU 85D (UK 38D) = velikost košíčku EU 90C (UK 40C). A naopak, pokud zvětšuji obvod, musím zmenšit velikost košíčků. Občas se to zdá velice složité.

Správná velikost podprsenky se projeví i na vašem sebevědomí. Žádné nenápadné upravování a posouvání podprsenek na ulici, žádné otlačeniny a konec bolestí. A věřte, že i správně padnoucí podprsenka dokáže opticky zeštíhlit.

Nezapomínejme tedy: co žena, to unikát, a dopřejme si hýčkání odborníků. Přece jen tajemství osobní spokojenosti není v tom, jak fyzicky vypadáme, ale jak se cítíme.

Zdroj, foto: Braexpert.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No presne tak sa v podprsenke čítiť pohodlne a dobre
Obrázek uživatelky
profil
No jo, ale pak člověk sundá podprsenku a ?? nic :-D Já to vyřešila NadraIn forte. Prsa mě konečně začaly růst a taky mají hezčí tvar, spokojenost ;-)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle