Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

20 nejlepších českých second-handů pro rok 2017

30. 01. 2017 | Trendy
-Komerční sdělení-

1. Unimoda.cz


O Unimodě jste možná ještě neslyšeli. Je to začínající český projekt s vlastníkem pocházejícím ze zahraničí (nyní už ale kompletně českým). Oproti předchozím dvěma, tedy Vintedu a Mimibazaru nenabízí nic, jako otevřenou komunitu (jedině v diskuzích), což ale vynahrazuje jinde. Absence takové komunity sice znamená, že nenarazíte na nikoho, s kým byste přímo na www.unimoda.cz pokecali, ale na to ani nebudete mít čas. Zdejší prodejní systém je totiž vskutku neobvyklý.

Unomoda

Je to takzvaná holandská aukce, kde cena klesá a až kledne na vámi stanovenou nabídku, vyhráváte a zboží je vaše. Do nákupu to vnáší trochu soutěživosti, což nikdy není na škodu. Když vaši nabídku někdo přebije, peníze dostanete zpátky (ve formě kreditu). Osobně patří mezi mé oblíbení, protože se mi ještě nestalo, aby mi dorazil kousek odporného oblečení. A když dorazily boty, které mi byly menší, ochotně vše vyměnili nebo vrátili peníze. Obratem

Plusy: inovativní způsob nakupování, díky klesajícím cenám nakoupíte fakt levně, kvalitní zboží, často z dovozu
Minusy: moc mě toho nenapadá, snad jen ten risk, že vás někdo přebije a vy nenakoupíte tak levně


2.Vinted.cz

Vinted všichni známe. Je to asi nejrozšířenější a do podvědomí internetových zákazníků a zákaznic nejvrytější sekáč. On v podstatě ani nevystupuje tolik jako klasický sekáč, ale zčásti také jako bazar a vůbec komunita lidí okolo ne-nového oblečení. A komunita je zde vskutku aktivní.

Na fóru najdete vždycky někoho na dobré poklábosení, někoho, kdo zodpoví váš dotaz případně někoho s nabídkou pěkného oblečení. Také se zde můžete pokusit něco prodat sami.

Co je ale trošku horší je, jak už to tak bývá u podobných komunit - administrátoři a správci nemůžou kontrolovat, co chcete na fóru nakoupit a tak můžete snadno naletět. A to se vám v jiných obchodech, jako jsou tradiční e-shopy, pokud jsou kvalitní, nestane.

Plusy: přehledný a moderní web, aktivní a široká komunita, fórum
Minusy: kvantita může občas býtna úkor kvality, ne všichni jsou slušní, často trvá, než se dočkáte odpovědi

3. Mimibazar.cz


Na Mimibazaru budete mít pocit jako na tradičním středověkém jarmarku. Je to takový ten e-shop, který vlastně ani není e-shop. Narazíte zde na všechno od voodoo panenek až po saténové šaty (když budete mít štěstí). Lidé jsou tu, ano, jako na správném jarmarku, opravdu různí. Můžete zrovna tak narazit na téměř nenošené značkové oblečení skoro zadarmo, jako na obnošený pytel, za který si prodejce řekne tři tisíce. Nakupování zde je dobrý risk, který se může a nemusí vyplatit.

Nechci znít nijak apokalypticky, není to žádné nakupování na vlastní nebezpečí, ale opravdu nikdy nevíte, na koho můžete narazit.

Plusy:
můžete mít obrovské štěstí a napakovat se skoro zdarma
Minusy: můžete mít velkou smůlu a vyhodit peníze oknem za kus hadru, web je nepřehledný a zastaralý

4. Brumla.cz

second handy


Brumla o sobě říká, že je největším online second-hand eshopem na domácí scéně, tedy v České, a nejspíš i Slovenské republice. Nemůžu říct, jestli o sobě tímto tvrzením říkají pravdu nebo ne, jejich čísla ale vskutku jsou obrovská. Myslím tím tedy prodané kusy (pro konkrétní číslo navštivte www.brumla.cz, oni se tím opravdu netají). Velkou předností Brumly je krásná, přátelská a přehledná stránka, na které nezabloudíte, jako třeba u mimibazaru. Díky tomu a služnám má také na serverech tipu Heureka zlaté certifikáty a hodnocení okolo 95%. Jediné, co bývá častější slabinou, je občasná nesedící velikost. To je ale risk u každého nakupování přes internet.

Brumla tedy rozhodně patří k české špičce. Nenabídne ale nic extra nápaditého.

Plusy: Krásná a přehledná stránka, velký výběr
Minusy: Žádný extra nápad, zkrátka obyčejné second-hand online


5. second-hand.cz


Tradiční český second-hand eshop, který ''má za cíl nabízet nejširší a zároveň cenově dostupnou nabídku secondhand a outlet textilu a to tak, abyste se v nabídce orientovali co nejjednodušeji a intuitivně,’' což se mu daří vcelku dobře. Nabídku na stránce má hezky rozdělenou do nejrůznějších kategorií, od kojenců a batolátek přes dívčí a choapecké až po dámské a pánské, a k tomu také nadměrné velikosti. Širokou nabídku tedy určitě splňuje. Nevýhodou je, že fotograf ze stránky nebude úplně nejšpičkovější profesionál. Z fotografií lze často poznat maximálně barva oblečení, ale materiál ani pořádný tvar vidět nejsou.

Plusy: přehlednost, šířka nabídka
Minusy: nepříliš dobré fotografie


6. online-sekac.cz


Online sekáč tečka cézet vypadá na první pohled jako takové ty bazary z mobilu, jako je Letgo, votočvohoz a podobně. Stránka moc funkcí nenabízí, soustředí se výhradně na oblečení, které je také tím hlavním, co by sekáč nabízet měl. Narozdíl ale například od Brumly má i velice ‘fresh’ nápady, jako je třeba funkce hlídacího psa. Hládacího psa můžete poslat do svého košíku, když si chcete zboží na chvíli pohlídat, aby vám ho nikdo nevyfoukl. To je za nás příjemná funkce a také roztomile pojmenovaná. S problémy si zaměstnanci většinou poradí rychle a jsou příjemní.

Plusy: jednoduchý web, zajímavé funkce, příjemní zaměstnanci
Minusy: jednoduchý web, mezi ostatními sekáči menší nabídka


7. secondhand-online.czsecond handy


Tady by stačilo zkopírovat to, co jsem již napsal o second-hand.cz. Další z tradičních a slušných e-shopů se secondhand oblečením, s hezkým, přehledným webem a zkrátka tak nějak vším, co obyčejný a nenáročný zákazník čeká. Nabídka také není špatná, ikdyž opět, v porovnání s Brumlou nebo Unimodou o hodně menší. Server také nepřidává žádné extra nápady, soustředí se zkrátka jen na to svoje.

Plusy: přehledný eshop, přátelský a přehledný web, ničím nezklame ani nepřekvapí
Minusy: ničím nezklame ani nepřekvapí


8. modnipeklo.cz


Dlouho jsem přemýšlel, jak popsat to, co se děje na módním pekle. Tento server má výborný blog, což se už o ‘bazaru' - tedy shopu, tak moc říci nedá. Nakonec bych tedy nazval blog pravým nebem a bazar něco mezi peklem a očistcem. Ne, že by byl tak špatný, jen se na něm může stát úplně cokoliv. Je to opravdu spíše bazar, než extra kontrolovaný e-shop. Ale ten blog, ten se vyzná. Jeho autoři opravdu mají zkušenost a stojí za to si ho přečíst.

Plusy: opravdu dobrý blog plný zajímavých postřehů, hezká stránka
Minusy: bazar není nejvyšší úrovně, ale není ani nijak hrůzostrašný


9. emimino.cz


Emimino se našemu seznamu trochu vyniká. Nemá žádný čistý outlet-second-hand, ale spíše takovou poradnu pro čerstvé maminky a do toho zabudovaný obchůdek-bazar s věcmi pro nejmenší. Na blogu se zde můžete dozvědět spoustu užitečných rad, pokud jste tedy maminka nebo tatínek pečující o malé dítě. Úroveň služeb je slušná a na blogu se nachází velká spousta dobrých rad, které se dají použít.

Plusy: velice dobrá ‘poradna’ pro maminky, nabídka zboží je také pěkná
Minusy: zaměřené čistě na rodiče a děti, jako čtyřicetiletý starý mládenec zde nepořídíte


10. moda-lucia.com


Moda-lucia nepatří mezi ty největší sekáče na domácí scéně. Na internetu bychom ji zařadili spíše mezi ty ‘provinční’, které ale zdatně alternují největším značkám, jako je Vinted nebo nově Unimoda. Nabízí širokou škálu oblečení a zboží pro všechny, od nejmenších chlapců až po nejstarší dámy. Kvalita sice není taková, jako na zmíněných gigantech, ale vybrat se zde určitě dá.

Plusy: velký výběr, shop, který si na nic nehraje
Minusy: web vypadá velice amatérsky, podpora občas nereaguje moc rychle


11. oksecondhand.cz


Ke každému secondhandu na internetu se opravdu nedá vymyslet originální popis. Okáčko je dalším z těch obyčejných, které se nijak nevymykají. Nabízí pěkný výběr ve všech kategoriích a moc pěkný web. Sám personál tvrdí, že prohlíží každý kousek oblečení, takže by se ani neměla stát nějaká nepříjemnost typu těžce nekvalitního materiálu a podobně. Web je hezký a profesionální.

Plusy: velmi dobrý a vkusný web, kvalita
Minusy: podpora občas nereaguje tak, jak by měla


12. hadafashion.cz


Hádafashion se ostatním vymyká promyšleným systémem slev a sezónních akcí. Například teď (článek psán v půlce ledna) se zde dá najít hodně zvýhodněné zboží na zimu, na lyže na snowboard nebo na sáňky, což láká spoustu zákazníků. Web je jednoduchý a přehledný, v nabídce jsou také doplňky a obuv.

Plusy: dobrý systém akcí, hezký, ikdyž možná až příliš jednoduchý web
Minusy: dodání někdy trvá, hezký, ikdyž možná až příliš jednoduchý web


13. secondhand-iva.cz


Secondhand Iva je secondhand zaměřený na děti a rodinné nakupování, o čemž vypovídá také lehce infantilní vzhled webu, kde na vás hned po vstupu vyskočí kreslená maminka s miminkem v náručí. To je vskutku roztomilé, takže na tomhle serveru alespoň zaženete depresi. Rodinné nakupování znamená to, že nabízí i věci do domácnostim jako je třeba bytový textil, ložní prádlo nebo karnevalové masky. V nabídce je i několik velmi dobrých značek.

Plusy: velký výběr, nakupování do domácnosti, kvalitní značky
Minusy: lehce infantilní web, ale to je zde na místě, jinak nás nic nenapadá, takže vlastně nic


14. sekacmix.cz


Další obyčejný sekáč s hezkým a nepřeplácaným webem, který oproti ostatním ve stejné kategorii nabízí dobrou funkci jménem ‘Na hromádku’. Ta nabízí věrným a stálým zákazníkům způsob, jak ušetřit na poštovném, když nakupují po malém množství často. Zboží si jednoduše můžete přidávat na svou osobní hromádku a nakoupit to potom všechno najednou. Funguje to jako přehledná a elegantně vymyšlená rezervace.

Plusy: hezký web v normálních barvách, funkce ‘Na hromádku’
Minusy: jiné obchody mají daeko větší výběry


15. sekactym.cz


Sekactym vám nabízí, že sleví stovku z poštovného a balného na nákup nad tisíc korun. To je docela šikovná funkce, ale nakoupit na sekáči za tisíc, to už bude opravdu pěkný vagon, takže se tato funkce asi nevyplatí pokaždé. Ale pokus pěkný, a pokud jste opravdu závislačka nebo závislák na nakupování, hodí vám to pěknou slevičku. Web tedy není nic moc, vzhled je trošku kýčovitý, ale najdete vše, co potřebujete.

Plusy: dobrá sleva pro nákupy obrovského množství, přehledný web
Minusy: kýčovitý web (ale přehledný, to zase ano)


16. druheruce.cz


Druhé ruce konečně, jako jeden z mála, konečně přináší něco opravdu nápaditého. Na průměrně vypadajícím webu byste na první pohled nenašli nic tak světoborného, ale pokud zabrouzdáte do sekce ‘O nás’, brzy se dozvíte, že se soustředí na značky jako je Disney nebo Superman. Je tedy víceméně pro děti, ale kdo říká, že stylové tričko s Mickey Mousem, Kačerem Donaldem nebo Supermanem na sobě nemůže mít i padesátiletý švihák?

Plusy: soustředí se na Disneyho a podobné značky, jednoduchý a přehledný web
Minusy: není tam tak velký výběr a některé ceny nejsou nejmenší, ale to jen proto, abychom nenechali tuhle kolonku prázdnou


17. secondhand-marcela.cz


A vracíme se do normálu, tedy ke slušným e-shopům, které ale nenabízí nic jiného, než většina ostatních. Marcela určitě není žádný odpad, o čemž svědčí i vcelku povedné (ikdyž notně dámsky provedené) stránky. Ale to vlastně nevadí, tenhle shop už podle ženského jména v názvu cíli na dámskou část publika, tedy zákaznictva. V nabídce jsou i světové značky a jistě si tu vyberete.

Plusy: nabídka kvalitních značek, pro dámy velký výběr
Minusy: pánové musí jít jinam


18. mimimoda.cz


Mimimoda je v podstatě to samé, co mimibazar, ale v bledě modrém. Tedy v béžovém, podle barvy stránky. Opět obchod se širokým výběrem a dobrými cenami, opět zmatek jako na jarmarku. Je to dobré lidové tržiště, kde si každý vybere.

Plusy a minusy: viz. mimibazar.cz


19. pacipac.cz


A další z kolekce přátelských a příjemných e-shopů, které mají hezké a nápadité stránky (takový je tu vlastně možná první) a které se specializují na děti (takový tady první rozhodně není). Zde není moc co hodnotit, nabídka je velmi pestrá, podpora ochotná a svižná, stránka pěkná, přehledná a vkusná. Majitelé neustále vymýšlejí různé akce, kdy se dá zboží klofnout za ještě lepší cenu, než normálně. A to už u sekáčů bývá Levné s velkým L.

Plusy: dobrý výběr pro děti, krásná stránka
Minusy: pro ty, kdo již dětmi nejsou, není výběr žádná sláva


20. secondhand-vali.cz


Poslední z našeho seznamu je second-hand, který nás moc neokouzlil. Bude to nejspíše menší firmička nebo firmička v začátcích (nebo oboje). Opět je tu web jako pro blogera, na kterém ani kromě nabídky pro dámy a nabídky pro děti nic není. Ani v nabídce samotné se nám nepodařilo najít nic, co by nás okouzlilo. Plusem je, že se i v té omezené nabídce dají nalézt značky, na které narazíte normálně v obchodních domech.

Plusy: dobré značky, na webu se opravdu neztratíte
Minusy: na webu se OPRAVDU neztratíte


Každý z uvedených e-shopů má svá plus a svá minus. U spousty z nich bychom se se svým popisem opakovali, a tak jsme se snažili vystihnout vždy jen to, čím je obchod unikátní.

Pakliže tam nic takového nebylo, udělali jsme rychlý sumář a stránky můžete samozřejmě navštívit sami. Svými plusy a minusy jsme nechtěli nikoho urazit, je to osobní zkušenost autora.


A kdybychom měli vybrat vítěze? Ještě před pár lety bychom šli jasně pro Vinted.cz, protože je u nás bezkonkurenční a bezkonkurenčně největší a nejosídlenější. Nyní je to dobrá remíza mezi nimi a Unimodou, která je na českém hřišti novým hráčem mezi second handy, ale o to čerstvějším a dravějším.

Mimoto jako jedna z mála přichází s originálními nápady - holandskou aukci jsme si prostě zamilovali a věříme, že i vy. Vítěze tedy máme dnes dva a bude rozhodně zábava sledovat, jak si Unimoda povede dále. Za nás má zatím rozhodně jedničku a doufáme, že si ji udrží.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ráda chodím do sekáčů nakupovat,pokaždé když mají vše za deset korun.
Obrázek uživatelky
profil
Rozhodně oblečení musím vyzkoušet, nebudu kupovat zajíce v pytli Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U mne vyhrála Unimóda. Co je vyobrazení a popsáno,to dostanete. Doručení do 2 dnů od objednávky navrh. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ráda chodím do sekáčů.Vždycky tam narazím na nějaký parádní kousek za pár korunSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za mě jednoznačně vede Unimoda.cz. Splňuje jednoznačně vše, co od second handu očekávám. Především kvalitní značky, moderní zboží pro všechny věkové kategorie,přijatelné ceny v závislosti na kvalitě a značce a podstatné je, že i maminky na mateřské si zde mohou dovolit koupit kvalitní a dražší značku, kterou by si jinak nekoupily vzhledem k finančním možnostem. Protože ony chtějí být také hezky oblečené a přitažlivé i když jsou momentálně doma s dětmi.Příjemné a vstřícné jednání při nákupech na tomto eshopu je vítanou třešničkou na pomyslném dortíku. Za mě dávám jedničku podtrženou s hvězdičkou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles