Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 kroků k trailovým běžeckým botám

11. 05. 2018 | Trendy
-Komerční sdělení-

Trailové běžecké boty, „trailovky“ nebo také „krosovky“. Zkrátka běžecké boty do terénu. Podle čeho si vybrat ty správné, ve kterých budete běhat jako na obláčku? Co všechno zvážit a na co si dát pozor vám poradí následující řádky.


    1. Kde budu převážně běhat?


Obdobně jako u bot na běhání po silnici si u trailových bot můžete vybrat mezi botami určenými pro různé povrchy. Proto je na začátku dobré si rozmyslet, kde vlastně budete běhat. Chystáte se do hor, na tvrdé povrchy, nebo spíše do měkkého (bláto, sníh) či volného terénu (les, louka)? Na všechny tyto povrchy potřebujete obutí se speciálními vlastnostmi. Určitým řešením mohou být boty univerzální, které zvládnou více povrchů, u těch však musíte počítat s tím, že vám nemusí všude úplně vyhovovat.

5 kroků k trailovým běžeckým botám    2. Jak daleko budu běhat?


Záleží i na tom, jaké vzdálenosti se chystáte urazit. V terénu se obecně běhají delší vzdálenosti, bez mrknutí oka máte v nohách klidně 20 kilometrů. Ve svých běžeckých botách tedy strávíte mnoho času, proto je důležité, abyste se v nich cítili pohodlně, nebolely vás nohy a nedělaly se vám puchýře. Při nákupu mějte na paměti, že při námaze se vám noha trochu zvětší, zvolte proto boty o něco větší. Nákup nechte na odpoledne či podvečer, kdy jsou vaše nohy také po námaze trošku oteklejší.

    3. Chci závodit v terénu?


Pokud chcete závodit, budete potřebovat boty na trénování i na závody. Tréninkové boty jsou odpruženější, pohodlnější, ale také těžší. Jejich svršek je pevnější a celkově působí robustnějším dojmem. Tréninkové boty nemívají tak hluboký vzorek jako závodní, a proto mohou na kluzkém povrchu podkluzovat. Závodní boty se od nich liší kromě konstrukce a odpružení také životností. Závodní boty se poměrně rychle opotřebují.

    4. Co je pro mě důležitější, prodyšnost boty nebo nepromokavost?


5 kroků k trailovým běžeckým botámObecně jsou trailové boty vyrobeny z materiálů, které nepropouští vodu, většinou mají povrch vyrobený z gore-texu nebo jsou vybaveny gore-texovými membránami. Tyto vlastnosti jsou v nepříznivém počasí k nezaplacení. Oceníte ji i při běhání v chladu a za mokra. Nevýhodou ovšem je jejich slabší prodyšnost při vyšších teplotách.

    5. Jaký mám tvar nohy?


Tvar a typ nohy je pro výběr trialových běžeckých bot stěžejní. Když si vyberete špatně, vystavujete své nohy riziku puchýřů a pozdějších komplikací s klouby. Pokud už jste někdy běžecké boty kupovali, asi i víte, jaký typ chodidla máte. Pokud s běháním začínáte, nebo si nejste jisti, jestli máte vysoký nárt, ploché nohy nebo jak široké máte chodidlo, vyrazte do specializované prodejny. Tam provedou potřebnou analýzu a poradí vám, jaké boty pro vás budou nejvhodnější.

V každém případě musí mít trailové boty dobré odpružení, musí vám dát správnou stabilitu a musí dobře číst povrch. Důležitá je i ochrana chodidla proti ostrým předmětům. V neposlední řadě se vám samozřejmě musí také líbit jejich design, myslete však na to, že ten v tomto případě není na prvním místě.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 kroků k trailovým běžeckým botám:

5 kroků k trailovým běžeckým botám
5 kroků k trailovým běžeckým botám
5 kroků k trailovým běžeckým botám
5 kroků k trailovým běžeckým botám
5 kroků k trailovým běžeckým botám
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ano i pri výběru obuvi by měli být po ruce odborníci, co poradí
Obrázek uživatelky
profil
dneska je to nějaké složité, dříve byly botasky a hotovka Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles