Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtvrtina Čechů chodí jen ve sportovním

7. 07. 2008 | Trendy
Nejvíce za sport utrácejí podnikatelé, manažeři a studenti.

Každý čtvrtý člověk v Česku si neobléká nic jiného než sportovní oblečení a obuv. Největší počet lidí, kteří se ze sportovního vysvléknou pouze do postele, je přitom mezi nezaměstnanými – téměř 40 procent.

Lidé bez práce ale zároveň za sport nejméně utrácejí. Žebříčku výdajů naopak vládnou podnikatelé a manažeři, kteří ročně utratí 31 540 korun, následují je studenti (24 240 Kč), střední management a lidé s vysokou kvalifikací. Více než polovinu výdajů za sport (52%) přitom tvoří oblečení a obuv.  

Češi chodí ve sportovním„Mladí lidé a zejména studenti vyhledávají špičkové zboží od předních výrobců. Platí to zejména pro módní věci. Důvodem je nejčastěji touha odlišit se a upoutat na sebe pozornost. Podobně smýšlejí i podnikatelé a manažeři, kteří mají podstatně vyšší příjmy. U nich ale nad originalitou vítězí kvalita materiálů,“ uvedl Michal Pospíšil.

Hitem letošního léta je podle něj u mladých lidí plážová móda – například sportovní kalhoty se zkrácenou délkou pod kolena a plážové značkové boty. „Manažeři zase nakupují nejčastěji funkční prádlo s podílem tzv. cooling vláken, která zajišťují i v horkých dnech chladivý efekt,“ doplnil Pospíšil.

Češi sportují hlavně kvůli zdraví, hubnutí je až na šestém místě
Studenti vládnou i žebříčku nečastěji sportujících lidí – čtyři z pěti vysokoškoláků sportují více než jedenkrát týdně. Následují je vysoce specializované profese (52%) a podnikatelé a manažeři (48%), u nezaměstnaných je to jen každý pátý. Celkem v Česku několikrát do týdne sportuje 52 procent lidí.

Nejvíce Čechů – plná třetina - sportuje kvůli zdraví. Dalšími důvody jsou příjemné strávení volného času, možnost strávit čas s přáteli a známými a relaxace od stresových situací. Až na šestém místě je snaha zhubnout, jako hlavní důvod pro sportování ji udávají pouhá tři procenta lidí.   

Nejpopulárnějšími sporty v Česku jsou podle průzkumu cyklistika, plavání, fotbal, turistika, lyžování a snowboarding.   
                          


Zdroj: www.lifestylesports.cz

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
protože oba s manželem hodně sportujeme, je nasnadě, že trávíme hodně času ve sportovním oblečení a obuvi. Ono je to opravdu i pohodlné. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Jsem přesvědčena, že někteří lidé v tom sportovním opravdu i spí. Nic proti tomu, pokud se v tom někdo cítí dobře, je to jeho věc. Co si ale myslet o tom, když někdo se 120 kg chodí v těch šustivých kalhotech. Sportovec to určitě není a pohodlné to pro něho také nemůže být ani v zimě ani v letních vedrech.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles