Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperky

23. 07. 2014 | Trendy
Nikoho nepřekvapí, že nositelky šperků se dělí na dva tábory, a to neochvějné příznivkyně zlata a věrné nositelky stříbra, či jiných chladných kovů. Každá máme své preference a zvyky, ale bylo by škoda zůstat konzervativně jen u jednoho kovu a ošidit se tak o neobyčejné kombinace.

Zlatá horečka


Zlaté kolekce se toto léto nesou v duchu kontrastů. Bohaté šperky inspirované exotickým východem, oslovily západní návrháře a oslňovaly přehlídková mola pro sezónu jaro/léto. Citace tradiční podoby šperků je viditelná zejména u penízkových náhrdelníků a náramků. Bohatost šperků podtrhuje syrovost zlata, které není třeba doplňovat barevnými kameny. Kromě penízkových šperků se již druhou sezónu těší velké oblibě "tepané" šperky, zejména náušnice. S těmi jsme se mohli setkat ve spojení s bohatými zlatými výšivkami a potisky.

Vedle inspirace tradiční výrobou východní šperkařské velmoci stojí trend jednoduchosti až minimalismu a uhlazeného vzhledu, šperky očištěné až na samotné geometrické tvary. Tyto šperky jsou ideální pro vrstvení. Jejich jednoduchosti sluší mnohost a tak se můžete například u náramků běžně setkat s tím, že se prodávají po více kusech. Ani vy se nebojte vrstvit, v tomto případě opravdu neplatí méně je více.

Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperkyStříbrné šálení


Ačkoli přehlídkovým molům dominuje zlatá, je to stříbro, které můžeme označit za kov mladých. Barva měsíčního svitu je oblíbená pro svou nevtíravost. Stříbrné šperky jsou vhodné pro každodenní nošení do školy i do zaměstnání. Stejně jako v oděvu se i v kolekcích šperků projevil návrat k 90. létům. Silné řetězy jako náhrdelníky, pecičky do uší i visací náušnice a kruhy. Spolu s bolerkovými tričky a džíny s vysokým pasem jde o nejžhavější trend tohoto léta.

A jak tyto základní kovy kombinovat? Doporučujeme volit stylově stejné šperky spíše jednoduchých tvarů. Buďte rafinované, vrstvíte-li více šperků, nesnažte se vyrovnávat počty, nechte vždy jeden kov dominovat. Řiďte se tím, jakou máte právě náladu. Ráda zkoušíte něco nového a s chutí se vydáváte za hranice všednosti? Tak to by vás mohlo zaujmout spojení zdánlivě nespojitelného.

Vezměte si to nejobyčejnější bavlněné tričko nebo jednobarevnou mikinu bez kapuce a doplňte ho výrazným náhrdelníkem, silnými zlatými náramky nebo jen sáhněte po dlouhém, ale luxusně vypadajícím řetízku s medailonkem nebo přívěskem. Zásadní je vytvořit dojem kontrastu obyčejného a luxusního. Jednoznačně jde o trend, který nepostrádá vtip a nadhled.

Zdroj, foto: Sperky.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperky:

Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperky
Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperky
Jak správně nosit stříbrné a zlaté šperky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nosím jen naušničky..jiné šperky jaksi zapomínám Smajlíkasi s věkem na sebe navlékat..dříve jsem nosila zlato i stříbro, podle náladySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já zase mám alergii na stříbro. Ráda bych šperky ze stříbra nosila, bohužel to nejde.
Obrázek uživatelky
profil
na zlato mám alergii,tak nosím stříbroSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda