Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní vlasové trendy

20. 04. 2012 | Trendy
Jaro je ideálním obdobím pro změnu účesu. Nejprve je ale dobré po zimě unavené vlasy oživit a dodat jim původní lesk. Díky maskám, kúrám a olejům budou vlasy na jaře zářit. Tyto přípravky je ale třeba používat správně. Nosí se prakticky všechno, jenom platinové blond a rovným střihům odzvonilo. Hitem jsou přirozené barvy a asymetrie.

„Na jaře je důležité vlasy, které jsou po zimě poničené, zregenerovat. V tomto období doporučuji návštěvu odborníka, který udělá diagnostiku vlasů, zjistí, jaký typ vlasů žena má, a doporučí jí ošetření vhodné přímo pro ni. Dobré je dát na vlasy přeliv, který jim dodá lesk. Může se stát, že na jaře vlasy začnou vypadávat, proto je dobré používat kromě běžné vlasové kosmetiky i tonikum a starat se nejen o vlasy, ale i o pokožku. Pokud si žena s vypadáváním vlasů neví rady, měla by navštívit salon, ve Jarní vlasové trendykterém nabízejí masáže hlavy. Ty prokrvují pokožku, což stimuluje vlasové cibulky. Tím se omezí vypadávání vlasů,“ vysvětlila kadeřnice Markéta Brocková.

S jarem přicházejí i nové střihy a barvy. Výhodou od roku 2010 je, že se nosí prakticky všechno. Do popředí se dostávají přirozené barvy vlasů, populární jsou teplé odstíny. Hodně se nosí asymetrické střihy a takzvané průlivy. Naopak platinovou blond a klasické melíry požaduje stále méně zákaznic. U jemných vlasů je vhodné upozornit na určitý detail, čehož lze docílit barevným pruhem nebo podbarvením. Samozřejmě záleží i na tom, jak se ženy oblékají a jak se v daném účesu cítí. Pokud žena navštíví profesionální kadeřnický salon, určitě jí poradí, co by jí slušelo.

„Trendy sledují i muži. Ti zejména v jarním období nosí převážně krátké vlasy, stříhané strojkem. Muži, kteří mají vlasy delší, si je nechávají podholovat. V posledních letech se stalo populární žehlení vlasů, a to jak u žen, tak i u mužů. Při rovnání vlasů je třeba používat termoaktivní styling. Ten kolem vlasu vytvoří ochranný film, který zabrání tomu, aby se teplo dostávalo přímo k němu. Kromě ochrany mají termoaktivní přípravky i další přínos: prodlužují rovný efekt,“ řekla marketingová manažerka Tereza Benátčanová.

Aby byl výsledek dokonalý, je nezbytné kupovat kvalitní vlasovou kosmetiku. Největším omylem je nákup levných a nekvalitních přípravků v drogeriích. Problematické jsou přípravky 2v1. Logicky jsou tyto přípravky nesmyslem, protože šampon vlasy takzvaně otevírá a kondicionér naopak uzavírá a uhlazuje. Při použití takových přípravků pak vlasy nevědí, jak se „mají chovat“, a poškozují se. Pokud už zákazníci kvalitní vlasovou kosmetiku nakoupí, je důležité její správné používání.

„Nejčastějším problémem našich zákazníků jsou lupy nebo maštění vlasů. Oba problémy vznikají špatným mytím hlavy. Pro správné ošetření vlasů šamponem je nutné nanést odpovídající množství do dlaně, rozetřít do obou rukou a až následně aplikovat na vlasy. Na kvalitu vlasů má vliv i správné oplachování vlasových přípravků. Největší chybou je splachování vlasů ve vaně - do vlasů se při něm dostane víc nečistot, než v nich bylo. Zákazníky také upozorňujeme, aby nikdy nechodili spát s mokrými vlasy. Když toto pravidlo dodrží, zabrání jejich lámání. Ženy by také měly dávat pozor na to, jakým způsobem nosí kabelky. Pokud si vlasy skřípnou uchem kabelky, mohou je hodně poškodit,“ upozornila Markéta Brocková.


Zdroj: FRISöR KLIER

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ono hodně záleží na tom, co na ty vlasy používáš, pokud používáš jenom šampony na mastný vlasy, tak se ta pokožka více vysušuje, tím pádem se mastí, aby obnovila kožní bariéru. Lepší jsou šampony pro normální vlasy, na šampony na barvený vlasy rovnou zapomeň, ty jsou super výživný. Kondicionér jen lehce na konce, v tvém případě se nesmí dostat přímo na pokožku hlavy. Taky můžeš zkusit bylinky, kopřiva není špatná, možná by pomohl i řebříček, oboje navíc vlasy regeneruje, ale nemastí. Můžeš zkusit i lžičku jablečného octu nebo citronu do vody na poslední oplachování. Není to jen na lesk, ale i proti mastnotě. Taky bys mohla zkusit nějakej šampuk od Lushe, jsou fakt super a obsahují jen přírodní látky. Zkus něco z toho co jsem napsala a uvidíš jestli to pomůže, ale rozhodně to nemůže nijak ublížit.
Obrázek uživatelky
profil
Mám mastné vlasy celý život. Ráno jdu s hlavou umytou a v poledne mám vlasy již mastné. Někdo si nemusí mít vlasy celý týden a jenom září. Nevěřila bych tomu, že si je myji špatně. Prostě někdo je má horší kvality.
Obrázek uživatelky
profil
to s tou kabelkou by mě nenapadlo...díkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles