Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Knoflíkové kouzlení

28. 05. 2010 | Trendy

Okouzlil vás vintage kostým nebo máte v šatníku oblíbené sako, které potřebuje trochu oživit, aby bylo opět trendy? Pořiďte si nádherné knoflíky.  Potěší vás nejen originální knoflíky světových značek, ale i krásné brože, pásky nebo šátky, které vdechnou vašemu oblečení nový život.


Pokud se vám nějaké oblečení okoukalo a ztratilo „šmrnc“, zkuste obyčejné umělé knoflíky nahradit výraznými a luxusnějšími knoflíky, který se postarají o navrácení oživení oděvu a úspěchu ve světě módy. Padnoucí sako je nezbytným doplňkem elegantní ženy. Módní saka mohou kopírovat vaší postavu nebo zvolte blejzr pánského střihu. Větší saka, typická pro 80. léta, jsou zpět a stávají se nezbytnou součástí ženského šatníku. Možná že právě takové najdete na půdě nebo v maminčině skříni. S novými knoflíky vytvoříte univerzální kousek, který zaručí, že budete vypadat trendy a šik.


knoflikKnoflíky sice tolik trendům nepodléhají, ale přizpůsobují se látkám, materiálům a stylům, které jsou právě módní. „Protože se vrací oblíbený military styl, slaví návrat i kovové knoflíky ve vojenském či námořním stylu v nejrůznějších barevných provedeních – zlatou počínaje a černou konče,“ říká Hana Konečná Modely světových návrhářů zdobí velmi zajímavé, netradiční a nápadné knoflíky. Mívají zvláštní tvary, zdobení, 3D efekty, používají se kombinace materiálů a objevuje se i barvená perleť,“ dodává Hana Konečná.


První zmínky o knoflících pocházejí z roku 2800 - 2600 př.n.l. z oblasti řeky Indus a doby bronzové v Číně (2000-1500 př.n.l) a také z oblasti starověkého Říma. Knoflíky využívané pro odívání se objevují v 13. a 14. století v Evropě.  První, kdo se nového prvku v oblékání chopil, byla šlechta a ta také záhy vydala nařízení, kolik knoflíků smí nosit na svém oděvu měšťan či sedlák. Stranou nezůstali ani vojáci a netrvalo dlouho a tato móda natrvalo zakotvila i v českých zemích.


knoflikV 17. století se knoflíky staly hlavním ukazatelem ozdobného prvku. Byly různě zkrášleny malbami, hodinkami nebo drahokamy. Zpočátku se pro výrobu používaly především běžně dostupné suroviny a materiály jako je dřevo a kosti. Později přibyla perleť, rohovina, želvovina a také kovy. V 19. století škálu surovin doplnil porcelán, email a sklo. Postupem času knoflíkáři začali potahovat knoflíky kůží nebo látkou. Od druhé poloviny 20. století se k výrobě knoflíků nejčastěji používá tvrdý plast v sice tolik trendům nepodléhají, ale přizpůsobují se látkám, materiálům a stylům, které jsou právě módní.


Protože se vrací oblíbený military styl, slaví návrat i kovové knoflíky ve vojenském či námořním stylu v nejrůznějších barevných provedeních – zlatou počínaje a černou konče,“ říká Hana Konečná. „Modely světových návrhářů zdobí velmi zajímavé, netradiční a nápadné knoflíky. Mívají zvláštní tvary, zdobení, 3D efekty, používají se kombinace materiálů a objevuje se i barvená perleť,“ dodává Hana Konečná.


Zdroj: Par excellence.cz


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
znak elegancie
Obrázek uživatelky
profil
Knoflíky jsou krásná věc ale dost jich ubívá.Každý má dnes sucháč nebo zip.BohuželSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
velice moc a moc krásně obsáhlé čtení o knoflících!!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles