Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Móda opět dostává řád: pěstěná elegance

21. 07. 2008 | Trendy
Trendy pro podzim a zimu 2008/2009, jak je představily kolekce vystavovatelů, trendové expozice i přednáška odborné konzultantky nizozemského Studia Commandeur Ellen Haeser.

Nové proporce a tvary, kvalitní materiály, propracované detaily, ale celkový výraz střízlivý až ležérní. Dámská móda se vrací k jednoduchosti, ale staví na luxusu a eleganci.
"Než lidé změní celý styl, chvíli to trvá. Ale nová silueta rozhodně bude objemnější, a to je pro obchod dobrá zpráva," míní Ellen Haeser. Definitivně se zvyšuje pas, který narozdíl od minulosti zvýrazňují takřka nezbytné pásky. Štíhlému pasu pomáhají optické efekty zvýrazněných ramen a objemnějších boků, takže ke slovu opět přicházejí romantická nabírání, řasení a balónkové rukávy. Nová silueta si žádá i nové střihy kabátů se zvýrazněným pasem.

pěstěná eleganceKomu nesedí romantický retrostyl, zvolí sportovní volné košile či topy s tunikovou délkou k úzkým cigaretovým kalhotám; nebo naopak velmi široké a objemné kalhoty se sklady v pase doplněné krátkým upnutým kabátkem. Přes převládající návrat k ženskosti se uplatní i maskulinní vzhled s volnými saky, kšandami a širokými kalhotami. Ostatně i sladký staromódní styl může dostat s džínami zcela nový výraz, protože pozor: kombinaci se opět meze nekladou! Současná tvarová a materiálová rozmanitost dává každému možnost vytvořit si individuální styl.

Materiály se často volí splývavé, řasené a skládané do záhybů, důležité jsou i pleteniny v nových tvarech - jednak zkrácených a upnutých, ale na druhé straně i velmi objemných. Převažuje nenápadná zredukovaná barevnost v neutrálních přírodních tónech, šedé, bílé a černé. Oživením jsou intenzivní odstíny červené, fialové, elektrizující modré a zelené. Zároveň přetrvává obliba látek s metalickým efektem, a to nejen v barvě stříbrné a zlaté, ale i měděné, fialové, olivové a dalších. Právě lesky a třpyty dodávají oblečení žádaný luxusní výraz. V kurzu je čistý, minimalistický vzhled, ale aby nebyl fádní, osvěží ho kontrastní detaily. Třeba jednoduché bílí košile oživí nápadité doplňky, jejichž množství se nekladou žádné meze.. "Nic není zakázáno," zdůraznila nizozemská odbornice. Kombinace různých stylů, tvarů a prvků totiž vnáší do módy individualitu, která se cení stále výše.

pěstěná elegancepěstěná elegance





















Pánská móda podle Ellen Haeser směřuje ke zjemnělému vzhledu, který může dospět až ke krajkám a květinovým vzorům, ale v rámci "macho" stylu přesto vyznívá mužně a sexy. Silueta se zeštíhluje a směs sportovních detailů a městského pěstěného stylu vyhlíží až švihácky. Důležitou roli hrají doplňky - výrazné opasky, ležérně uvázané šály a také kravaty, které se opět zužují.



Zdroj: BVV

Petra Mašková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
prima,znovu budou ženy vypadat jako ženy!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
jenom doufám, že se nebudou nosit tesilky to je děsSmajlík Snad se jich nedočkám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už je nejvyšší čas, aby se móda vrátila k eleganci. Jen u té pánské mody mi nějak nesedí krajka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles