Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Módní abeceda do kanceláře

18. 11. 2009 | Trendy

Ač je výběr módních značek v obchodech – kamenných i internetových – nepřeberný, záplava trendů obrovská, materiály překrásné a střihy vhodné pro všechny postavy, stále okolo sebe denně vídáme spoustu módních prohřešků.


Oblečení nevhodně zvolené pro danou příležitost, neladící barevné kombinace, nevkusný výběr doplňků, to je jen pár příkladů za všechny. Tak jako se vším je třeba začít u sebe! Za pomoci odborníka vám nabídneme několik tipů, čemu se vyhnout a na co se zaměřit, především co se týká oblečení do práce.

obleceni-do-kancelareStojíte ráno před šatní skříní a říkáte si – co si dnes zase vezmu na sebe? Problém, se kterým se setkáváme alespoň občas všichni, a to obzvlášť chodíme-li do práce, kde je třeba dodržovat určitá pravidla dress code. Někdo tento „co-na-sebe-zase-vezmu“ problém vyřeší snadno, jiný ne, nikomu ale neuškodí rada odborníka. Na pár otázek týkajících se zásadních módních hříšků českých kanceláří nám odpověděla módní specialistka paní Jana Šplíchalová. 

 


Které oblečení je k nošení do kanceláře nevhodné?

Pravdou je, že oblečením se dá v práci hodně získat, ale také ztratit. Odpovídající vzhled svědčí o úctě k vlastní osobě i k druhým a napomáhá vytváření dobrých vztahů s okolím. Pro ženy nejsou do zaměstnání vhodné velké výstřihy, průhledné halenky či příliš krátké a těsné sukně.

Barvy je lepší volit decentní. Muži by se měli vyhýbat krátkým a nápadným ponožkám, otřepaným límečkům na košili, špinavé obuvi. Není třeba podléhat aktuálním módním trendům, je však dobré se jimi částečně inspirovat a přizpůsobit je požadavkům a vkusu.


Čemu by naopak muži i ženy měli dávat přednost a proč?

Při výběru vhodného oblečení bychom měli myslet na několik základních bodů – do jakého prostředí oblečení vybíráme, co chceme a potřebujeme a kolik můžeme do oblečení investovat. Je velmi důležité umět se obléknout pro každou příležitost. Ženy pohybující se v administrativě mohou volit sladěný vícebarevný oděv, svetříky, sukně, praktické twinsety (pletený kabátek a pulovr ve stejném provedení).

Elegantní kalhotový či sukňový kostým v nejvyšší kvalitě materiálů je vhodný do finanční sféry. Umělecky založené ženy si mohou dovolit odvážnější barvy, střihy i materiály. Pro manažery je samozřejmostí kvalitní a dobře padnoucí oblek, se kterým vhodně sladí všechny doplňky.


A pokud jde o barvy a materiály?

Do zaměstnání nedoporučuji křiklavé barvy, nápisy, nápadné vzory či hrubé materiály. Na kostýmky se hodí kvalitní polyesterové tkaniny s obsahem viskózy nebo vlny v černé či šedé barvě. Důležitá je také údržba, mnohým z těchto nových směsových materiálů neublíží praní v pračce. Kostýmek lze doplnit halenkou v trendových barvách – velmi módní a žádané jsou tuto sezonu syté odstíny lilkové, zelené a modré, klasikou ale zůstává bílá.

Zajímavým detailem blůzky může být odnímatelná vázačka. Muži to mají zdánlivě jednoduché, dobře padnoucí oblek vydrží několik let. Trendům nejvíce podléhá kravata a košile. V současné době je módní hedvábná kravata jemného decentního vzorku i barvy, vše musí především dokonale ladit s košilí. Košile by měly být z kvalitní bavlny s nežehlivou úpravou.


Jaké doplňky jsou vhodné do zaměstnání?

Doplňky jsou nedílnou součástí každého oděvu, proto bychom na ně nemělipansky-oblek nikdy zapomínat. Pro muže to znamená sladit oblek s doplňky, jako jsou brýle, kravata, pásek, košile, hodinky, ponožky a boty. Celkovou image manažera poté dotváří psací potřeby, diář, kufřík nebo i deštník. Ženy by se měly vyhnout třpytivým a hlučným náramkům či korálům, křiklavým punčochovým kalhotám, jehlovým podpatkům a nevhodným kabelkám. Zároveň je nezbytně nutné myslet na vhodný účes, upravené nehty a decentní líčení přiměřené profesi.


Jaká jsou pravidla při vybírání obuvi do zaměstnání?

Obuv je vždy důležité sladit s oblečením. Muži ani ženy by nikdy neměli volit světlou obuv k tmavému oděvu. Měli by si vybírat kvalitní a pohodlnou obuv, protože v ní tráví většinu dne. Zapomeňte na mokasíny s třásněmi, sandály s ponožkami, pantofle či střevíce na jehlovém podpatku. Je třeba volit obuv přiměřenou oděvu a hlavně myslet na praktičnost. Důležitá je také péče o obuv. Pokud máme drahé boty, o které se nestaráme, zničí se dřív, než se nadějeme.


Jak se oblékat při velkém rozdílu teplot venku a vevnitř?

Během chladného počasí je dobré vrstvit více kusů oblečení, které můžeme ve vytápěné místnosti snadno odložit. Muži jsou na tom o trochu hůře, protože oblek nosí celoročně. V zimě jim ale pak stačí obléct si pod košili nátělník a přes oblek přehodit kabát se šálou. Ženy mohou volit twinset, rozepínací svetřík, pulovr s rolákem nebo si přes halenku jednoduše obléct pletenou vestu s výstřihem do V.


Zdroj: Quelle.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Módní abeceda do kanceláře:

Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
Módní abeceda do kanceláře
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
každý navrhuje něco jiného
Obrázek uživatelky
profil
elegantná moda
Obrázek uživatelky
profil
V zásadě si myslím, že člověk nikdy nic nezkazí klasickou sportovně-elegantní módou. Mezi moje oblíbence patří značky Tommy Hilfiger a Ralph Lauren. V souvislosti s tím, jsem nedávno objevila zajímavý blog: blog.atosevyplati.cz - kde je odkaz na supervýhodou módu těchto značek. Stojí za shlédnutí!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc