Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vůně kůže vyvolává touhu

15. 03. 2009 | Trendy

Nejrůznější vůně jsou přirozenou součástí našeho každodenního života. Dokážou evokovat rozmanité vjemy či oživovat vzpomínky. Mohou na nás působit blahodárně a vyvolávat v nás příjemné pocity, stejně jako nám můžou den pěkně znepříjemnit, pokud nám zrovna nevoní.

Přírodní aromata, jako je třeba vůně trávy, deště nebo kůže, v nás většinou vyvolávají pozitivní pocity. Z tohoto důvodu jsou také nejvíce žádané ty parfémy, které nějaké přírodní aroma obsahují.

Vůně kůže nám například asociuje přirozenost, mužnost, sílu, ale také eleganci. Nemůžeme se tak divit, že řada lidí nosí kožené oděvy nejen proto, že chtějí následovat módní trendy, ale rovněž pro jejich přirozenou vůni.

Podíváme-li se do historie, už ve starém Egyptě se používaly přírodní esence při pohřebních a náboženských rituálech. Ve středověku zase přežívala pověra, že příjemné vůně v sobě skrývají tajemství desinfekčních schopností. Zlatou dobou různých vonných přípravků bylo období klasicizmu. Lidé jimi byli tehdy přímo posedlí a holdovali až nadměrnému užívání parfémů, jemuž dávali přednost před důkladným umytím těla. Preference a zvyklosti se od těch časů sice významně změnily, ale záliba v příjemných vonných esencích nám zůstala, stejně jako široká škála vonných produktů, ze kterých si můžeme vybírat.  

A jsou to právě přírodní vůně, které se člověku mohou jen těžko omrzet, a jsou proto používány neustále, a výrobci parfémů a dalších vonných produktů se k nim budou vždy vracet.  Ať už se jedná o vůni květin, ovoce nebo třeba surové kůže.  

FOTO: North foto

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
koža aj mne príjemne vonia
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den, nenosíme přece surovou kůži ale již zpracovanou a vhodnou na nošení, oděvy,boty,rukavice a pod.a taková kůže opravdu voní a u někoho může touhu i vyvolat.Hezký den.
Obrázek uživatelky
profil
No teda surová kůže mi smrdí. A hodně Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles