Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Móda si získává více českých příznivců

22. 01. 2015 | Trendy
Otázku „Co si mám vzít proboha na sebe?“ si pokládá čas od času každý z nás. Ženy jsou v tomto ohledu samostatné, ať už lépe či hůře. Mužská část obyvatel České republiky pak u skříně často tápe. Téměř třetina z nich se s prosbou o radu obrací na někoho jiného. Že zájem o módu sílí, dokazuje i počet párů bot v českých botnících.

Podle průzkumu vlastní průměrná Češka celkem 16 párů bot, kdežto její partner může vybírat z poloviny tohoto počtu. Ani otázka financí nepředstavuje při nákupu bot příliš velkou překážku. Rozdíl mezi lidmi s měsíčním příjmem do 15 000 Kč a nad 30 000 Kč jsou pouhé dva páry bot.

Oblékání jako součást korporátní kultury

I ta část Čechů, která se o módu příliš nezajímá, se občas nevyhne střetu se světem oblékání, a to například v zaměstnání. Pravidla oblékání v českých firmách se mohou lišit. Zatímco v mladých a uvolněných kolektivech se na přísný dress code přílišný důraz neklade, například ve finančních institucích nebo farmaceutických společnostech jsou pravidla pro oblékání nesmlouvavá. Významnou roli v otázce dress codu na pracovišti hraje také region – nejčastěji se lze s předem určenými pravidly oblékání v zaměstnání setkat v Praze.

Móda si získává více českých příznivcůDress code?

Pro Čechy stále vyšší dívčí

Casual, business casual nebo smart casual? Pojmy, které jasně definují styl oblékání pro různé příležitosti, zorientovat se v nich však většina Čechů nedokáže. Nejmenší problém jim dělá správně rozklíčovat dress code Black Tie a White Tie, nejhůře určují Informal a Business Casual. Míra orientace v této problematice jde ruku v ruce se vzděláním (nejlépe se vyznají vysokoškolsky vzdělaní a společensky aktivní Češi do 30 let věku), překvapivě zde příliš nezáleží na pohlaví.

S bezradností ve výběru požadovaného dress codu se pravidelně setkávám na různých společenských akcích. Málokdo zvolí pomoc či radu stylisty. Většina účastníků sáhne po černé barvě v jakékoli formě v domnění, že v jejím monolitu se chyba ztratí, což je však velký omyl. Důležitá je spousta dalších aspektů. U pánů je to například střih saka a košile, volba vázanky a obuvi, u dam pak délka sukně, rukávů nebo hloubka dekoltu. Záleží i na účesu, líčení a volbě doplňků. Právě to bývá často opomíjeno, nebo voleno chybně. Dámy bývají obecně tzv. přeoblečeny (over dressed), zatímco pánové dress code podceňují a volí hlavně pohodlí.

Zdroj, foto: Native PR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Móda si získává více českých příznivců:

Móda si získává více českých příznivců
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Abych řekla pravdu, také volím pohodlí.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles