Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Móda v kruhu času

14. 03. 2017 | Knižní tipy
Název: Móda v kruhu času
Podtitul: Retro - 200 let inspirací
Autoři: Burianová Miroslava a kolektiv
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 11/2016
Formát: 163 x 235 mm
Počet stran: 208 stran
Cena: 399 Kč

Retro je dnes v módě. Co vše je ale v módě retro? Výpravná publikace k tomuto tématu přistupuje poněkud netradičně a ukazuje věčné návraty módy, které se zdaleka neomezují pouze na poslední půlstoletí, tj. na dobu, která s pojmem retro běžně spojována. Přenese čtenáře jak do doby, která je relativně nedávná, tj. do období socialistického Československa, tak do obdivované první republiky, 19. století či dalekého orientu.


Představuje souvislosti mezi historickými a současnými oděvy z aktuálních kolekcí. Čtenáři se mohou těšit na historické šaty a doplňky ze sbírky Národního muzea, nadčasové prvky i pomíjivé trendy, oděvy známých osobností, tradiční české značky a tvorbu významných návrhářek, a to vše zasazené do širších historických souvislostí. Na své si tak přijdou nejen vyznavačky retromódy, ale i všichni, kdo obdivují eleganci dob minulých.

Móda v kruhu časuO autorce knihy Móda v kruhu času:


Burianová Miroslava
Narodila se v roce 1975, vystudovala historii na FFUK. Pracuje jako kurátorka osobních fondů 20. století Archivu Národního muzea a kurátorka sbírky moderního textilu Oddělení novodobých českých ději n Národního muzea. Je autorkou řady výstav: např. Karel a Naděžda Kramářovi doma, Republika, Hračky naší Kačky, Hradní fotoarchiv, Zlatá? šedesátá. Vzpomínky a realita. Je autorkou řady odborných člán ků a spoluautorkou publikací věnovaných fotoarchivu T. G. Masaryka a Karlu Kramářovi.



Tuto knihu Móda v kruhu času koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !