Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moderní zahrady

22. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Moderní zahrady
Autor: Drahoslav Šonský
Nakladatelství: Computer Press
Formát: 230x280 mm
Datum vydání: 30. 5. 2011
Počet stran: 284 str.
Cena: 500 Kč


V této knize naleznete veškeré informace jak postupovat při založení zahrady s ohledem na životní trendy a požadavky na zahradní prostor. Publikace vychází z českých podmínek, dozvíte se jak uspořádat zahradu v našem prostředí v úzkém propojení s českou přírodou a životním stylem. Pozornost je věnována životu zahrady v průběhu roku, autor se věnuje i technickým řešením a radí, jak docílit harmonické zahrady.


knihaSoučasný trend maximálního využití stavební parcely pro vybudování obytného prostoru neponechává příliš mnoho místa pro zahradu. Pozemky jsou drahé, a zahrada se tak většinou ocitá až na druhém místě, leckdy i zcela na pokraji zájmu.


V dnešním uspěchaném světě však právě vlastní zahrada dokáže nejlépe obnovit duševní i fyzickou pohodu člověka. Umožňuje důvěrný styk s přírodou, s rostlinami, kterých se může kdykoli dotknout, o které může pečovat a těšit se z jejich přirozené krásy a užitku.


Tato kniha chce čtenáře navést k tomu, aby prolomili zdi interiéru a otevřeli více své bydlení přírodě – zahradě, kde se slovy autora „skutečně žije“. Autor v knize podává návod, jak při zakládání zahrady postupovat s ohledem na zcela nové životní trendy a požadavky na zahradní prostor.


Zdůrazňuje důležitost zhotovení projektu zahrady zahradním architektem, neboť odborný přístup k řešení jednotlivých zahradních částí dokáže předvídat jejich vývoj s perspektivou řady let. Zvláštní pozornost je věnována životu zahrady v průběhu roku. Kniha se rovněž věnuje možným technickým řešením a radí, jak docílit harmonického zahradního prostoru.


Nejvýznamnějším přínosem této publikace je, že vychází skutečně z českých podmínek. Dozvíte se zde, jak uspořádat zahradu v našem prostředí, v úzkém spojení s českou přírodou a životním stylem. To platí také o prezentovaných sortimentech okrasných rostlin uváděných v tabulkových přehledech, které jsou pro naše klimatické a stanovištní podmínky dokonale spolehlivé. Hodnotu publikace zvyšuje také skutečnost, že informace zde uvedené vycházejí ze čtyřicetileté praxe autora a jeho kolegů.


Tuto knihu Moderní zahrady koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Computer press.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !