Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Modrá

10. 01. 2017 | Česká republika

K Uherskému Hradišti jezdíme za sestrou často, přesto mi dlouho trvalo, než jsem zaregistrovala obec Modrá. Tato malebná obec rozhodně nepatří k těm, co jimi jen projdete, ale naopak se zde rádi zdržíte celý den i s rodinou.

Na kopci nad obcí se nachází zrekonstruovaná dřevěná rozhledna poskytující výhled na široké okolí. Nevýhodu má snad jedinou, výstup po žebřících, které by malým dětem a lidem se zhoršenou pohyblivostí mohly výstup trochu znepříjemnit.

Na druhém konci obce však nalezne vyžití každý. Skanzen Modrá, který zde stojí, oplývá parkovištěm i občerstvením přímo u vchodu a za dřevěnými hradbami skanzenu vás čekají propracované repliky obytných i jiných stavení, rozhledna, volně pobíhající drobná hospodářská zvířata a mnohdy i bohatý program.

Pro mě však největší kouzlo měla vedle stojící Živá voda. Jedná se o komplex skládající se z vnitřní i vnější části zaměřené na život ve zdejších vodách.

ModráBudova má dvě podzemní patra. Obě poskytují náhled pod hladinu nádrží stojících okolo budovy. Především prosklený tunel trčící 8 metrů do nádrže mě nadchl. Nad hlavou mi proplouvali gigantičtí kapři, sumci, parmy a mnohé další ryby. Jednu takovou chytit by bylo životním snem každého rybáře. Ve všech patrech jsou malé expozice i zábava pro děti.

Když jsme vyšli z budovy, zalitovala jsem, že není právě tepleji. Hned za budovou je nádrž s podvodním tunelem a za ní brouzdaliště s mírnými písčitými břehy. Na první pohled ideální se zout a zajet nohama do průzračné vody. My se k vůli chladnu mohli jen kochat pohledem.

Areál je poměrně členitý. Každá část je nějak zaměřená: na mokřady, slunnou Pálavu, Bílé Karpaty a mimo jiné je zde i zídka, kde se za slunných dní vyhřívají zdejší ještěrky.

Živá voda je ztělesněním poklidu a relaxace, kde je vše jasně popsané, takže moje dušička plesala. Rozhodně jsem tam nebyla naposledy. Už k vůli těm schovaným ještěrkám.


Texie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Modrá:

Modrá
Modrá
Modrá
Modrá
Modrá
Modrá
Modrá
Modrá
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Obce Velehrad a Modrá jsou vlastně jako jedna obec - místo s neobyčejnou historií a v překrásné krajině. Opravdové srdce Moravy. Je tam nádherně. Velkomoravská knížata si zkrátka uměla vybrat za své sídlo to nejhezčí místečko na Moravě.
Obrázek uživatelky
profil
Jsem ráda, že nejsem jediný modrý nadšenec.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík, fakt super
Obrázek uživatelky
profil
jsem v Modré byla a klidně bych tam jela znovu, je to tam moc krásné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles