Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mohu pít kávu, když se snažím zhubnout? Aneb mýty o kávě.

13. 09. 2014 | Diety
Na otázky o (ke) kávě odpovídá Luboš Martínek, šéfbarista.

Kde nakupovat kávu a jak poznat, že je kvalitní?
Důrazně nedoporučuji směsi namleté již před několika měsíci, které se prodávají za cenu nižší, než za kterou lze na trhu nakoupit zelená zrnka kávy. Bohužel takovou kávu najdete v každé samoobsluze. Vězte, že pražená káva v ceně pod cca 300 korun za kilogram nemůže být ze své podstaty kvalitní.

Jsou rozdíly v namleté kávě?

Ano. Většina lidí při nákupu kávy nerozlišuje hrubost jejího namletí, ta je přitom při přípravě dobré kávy zásadní. Pokud připravujete kávu v pákovém kávovaru na espresso, pak použijte jemně mletou kávu, protože na ni působí velký tlak a voda přes kávu protéká jen několik vteřin. Pokud ale pijete kávu překapávanou, pak zvolte hrubě mletou kávu, protože voda přes kávu protéká déle.

mýty o kávěMohu pít kávu, když se snažím zhubnout? Jakou má vlastně káva kalorickou hodnotu?
Káva sama o sobě nemá na snižování váhy vliv. Samozřejmě je nutné používat zdravý rozum a přemýšlet, na jaký způsob budete kávu pít.

Espresso s mlékem a jednou kostkou cukru by nemělo vaší linii nijak uškodit. Nadměrný počet šálků se šlehačkou nebo smetanou, k tomu pravidelně tři a více kostek cukru, může váš hubnoucí program naopak trochu sabotovat.

Nejmenší kalorickou hodnotu má klasické espresso (34 kJ), trošku zahřešit můžete také s cappuccinem (273 kJ) nebo macchiatem (236 kJ). Kaloričtějšími kávami jsou pak latté (388 kJ), mocha (448 kJ) či vídeňská káva (474 kJ).
 
Zdroj, foto: CrossCafe


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No to sme na tom stejně Smajlík,jen ještě občas doplním vaječnáčkem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No jo, tak to já mám v hrnku víc mléka a cukru než kafe, tudíž se má linie nemusí obávat, že by zeštíhlela ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles