Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje bydlení v rodinném domku

12. 03. 2011 | Vaše příběhy
Čtyřicet let žiji v rodinném domku,  který postavili moji rodiče, a já jako jediná dcera jsem jej zdědila. Bydleli jsme v malém útulném domečku jen se dvěma pokoji, malinkým dvorečkem plným květin a vinné révy a s malinkou zahrádkou s jahodami, rybízem, angreštem a ořechem.

Jenže moji rodiče chtěli zahradu, a tak jsme se dali do stavby rodinného domu, jak jinak v té době, než dvougeneračního.

Barák jako hrad, co dole, to nahoře. A ta velká předzahrádka a dvůr a jak obrovská zahrada, radost pohledět. Ale ne pro mě. Už v  deseti letech jsem je prosila, ať nic nestaví, že se nechci stěhovat. A ten odpor k tomu domu mi zůstal dodnes.  Stavěli jsme ho sami. Otec zedník, matka v domácnosti. Peníze žádné, oblékaná jsem chodila v šatech přešitých po babičce a jen závistivě koukala spolužákům na svačiny se suchým salámem. My jedli jen Gothaj nebo Junior. Postavili jsme dům, skromně se zařídili a spláceli dluhy. Dluh se splatil, táta umřel, hned po něm máma, a dům zůstal mně. Máma nikdy nestíhala dům uklidit, navařit a obdělat zahradu. Proto hodně bývala nervózní.

A to samé já. Je nad mé síly dům udržovat v pořádku, obdělávat zahradu, vychovávat děti, chodit do práce a zvládat všechny domácí práce. Proto jsem dnes v invalidním důchodu. Peněz tak akorát na přežití. Jak neměli nic moji rodiče, tak nemáme nic ani my. Všechno spolyká bydlení. A z okna obýváku napravo mám jako na dlani bývalý kravín, nyní prasečák, a když se podívám doleva, koukám na hřbitov a na třpytící se střechu smuteční síně. A že severní vítr je krutý, o tom něco vím.

Stačí, když zafouká a ta vůně domova je opravdu silná. Ani Bríz ji nepřemůže. A z druhé strany se teskně linou smuteční tóny. To je radost do života.

Baráčnice - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Moje bydlení v rodinném domku:

Moje bydlení v rodinném domku
Moje bydlení v rodinném domku
Moje bydlení v rodinném domku
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je méně víc. Já bydlím v paneláku a vždy toužila po malém domečku. Zdůrazňuji "malém", taky nejsem na zahradničení a nezvládnu vše. Jak psala weendy, možná by se dalo barák prodat a za penízky pořídit baráček.
Obrázek uživatelky
profil
Máme také domek.Dříve jsme tu bydleli s rodiči a dnes už 14 let se synem a jeho rodinou.Práce ja na domku vždy dost ale společně to jde zvládnout.A pak venku posedíme a je to lepší než být v bytě sám.
Obrázek uživatelky
profil
Chudáci rodiče se nadřeli a nic si neužili. Já bych také zkoušela něco menšího. Dům je to na obrázku krásný, já bych jej nabízela k prodeji včas, abych nebyla tlačena okolnostmi a pak se musí prodat za každou cenu. Na barák chce každodenní údržbu, aby nechátral, stačí jedna zima aby stál a viděla jsem co to s nemovitostí udělá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles