Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje cesta do USA

28. 04. 2013 | Amerika
Moje sestřenice mne a mého manžela pozvala do USA, konkrétně do Los Angeles ve slunné Kalifornii. Musím uvést, že takto dalekou cestu a do jiného kontinentu jsme konali poprvé.

Cestu jsme nastoupili tenkrát ještě na letišti Ruzyně v Praze. Letěli jsme se společností Lufthansa nejprve do Mnichova. Zde jsme čekali pět hodin na letadlo Airbus 300, který letěl do Los Angeles. Cesta vedla přes Hamburk, Norsko, Grónsko, Nový Zéland, Kanadu až do cíle letu. Při přeletu oceánu jsme viděli z výšky asi 10 km  velryby, lodě a pak byl již oceán pustý. Letěli jsme nad významnými americkými národními parky. Jenom nás mrzelo, že jsme nezahlédli Grand Kaňon, který jsme minuli, když letadlo točilo k Los Angeles. Měli jsme obavy z odbavení na letišti, protože jsme slyšeli zvěsti, že někoho do států nepustili bez uvedení důvodů. Naše obavy však byly liché. Po dlouhém pochodu chodbami po vystoupení z letadla, jsme došlo k místu, kde byla pracoviště imigračních úředníků. Zde se dělili cestující na návštěvníky a na občany USA.

moje cesta do USAMy návštěvníci jsme čekali u přístupů k uvedeným pracovníkům a čekali na pokyn ke kontrole. Potom nás pracovnice imigračního pozvala k přistoupení. Nejdříve jsem šla já a za mnou můj manžel. Po příchodu k paní imigrační jsem jí předala pas a Estu, což je souhlas s cestou do USA. Protože neumíme ani jeden slovo anglicky, vystačili jsme si s gesty. Nejprve mi byly odebrány otisky prstů a pak došlo na focení. Stejnou proceduru absolvoval i můj manžel. V pohodě jsme přešli k pracovišti celníků, kde jsme odevzdali celní prohlášení. To jsme museli vyplnit před přistáním v LA poté, co nám je rozdaly letušky. Bylo vyhotoveno v angličtině, ale manžel si na počítači stáhl český překlad, takže vyplnění bylo otázkou chvilky.

Díky mé příbuzné jsme poznali jak LA, tak i Hollywood, Las Vegas v Nevadě, nádhernou přehradu na hranicích Nevady a Arizony, Hover Dam, Log Beatch San Diego, kde jsme si prohlédli letadlovou loď Midway. Jeden z nejsilnějších zážitků ( mimo letu do USA ) byla prohlídka komplexu Getty Center, kde je fantastická zahrada a skvělá výstava fotografií. Nachází se nedaleko Beverly Hills. Přímo v San Diegu jsme navštívili  i vodní svět, kde je několik poutavých představení jak s kosatkami, delfíny, bílými velrybami Běluga a velmi emotivní fiktivní cesta vrtulníkem na severní pól.  Při pobytu u syna mé sestřenice v Santa Barbaře, kde jsme strávili jeden týden, nás Martin pozval na plavbu lodí po zálivu. Mohu říci, že  jsem byla já i manžel zcela uchváceni plavbou po oceánu, zejména ve chvíli, kdy jsme při plavbě kolem lodi Qeen Mary viděli dovádějícího delfína v jeho přirozeném prostředí. V zálivu je vybudován umělý ostrov, který je vlastně místem těžby ropy z oceánu. Poblíž byl ukotven tanker, který čekal na náklad ropy. V Santa Barbaře jsme si prohlédli i starý klášter, který postavili Španělé při přistání v Americe. 

Luznice1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Moje cesta do USA:

Moje cesta do USA
Moje cesta do USA
Moje cesta do USA
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To je můj sen se tam podivat ♥️
Obrázek uživatelky
profil
prima dovča Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj. Moc ti tu cestu přeji , snad se tam také někdy podívám. Ale zatím přednost mají pořád děti, ale jednou snad zbude i na cestu do USA. Jinak jsem se také zastavila nad trasou letu - ten Nový Zeland je asi překlep. Ahoj Olja.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkK narozeninám jsem dostala od manžela který je o dvacet let mladší zájezd do emirátu,,Dubaje.Zážitek k nezaplacení,nikdy na to nezapomenu.Smajlíkškoda jen,že nemohl jed se mnou.
Moc mu děkuji.
Obrázek uživatelky
profil
Přes Nový Zéland? Tipla bych si spíše Island .... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles