Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje svatba

6. 06. 2011 | Vaše příběhy
Na svatbu jsem se hrozně moc těšila. Asi tak, jako každá nastávající nevěsta. S přítelem jsme se hrozně moc milovali a já se nemohla dočkat, až budeme konečně manželé a já budu pyšně nosit jeho příjmení. Manželství pro mne hodně znamená.

Svatbu jsme plánovali několik měsíců dopředu tak, aby bylo vše dokonalé a na vše byl čas.

Předsvatební přípravy rychle utekly a den před svatbou bylo již vše zařízené a připravené. Svatbu jsme měli koncem srpna a v tu dobu již rostly houby a tak jsme se s budoucím manželem vydali do lesa. Hub jsme nasbírali hodně, a tak jsme si kolem desáté večer udělali smaženici a zbytek jsme zamrazili. Ještě jsme vtipkovali, že by svatebčané koukali, kdyby byla nějaká houba jedovatá a my místo u oltáře skončili v nemocnici.

Ráno jsme vstávali kolem čtvrté hodiny a jeli k mým rodičům, kde bylo vše připravené a odkud se mělo jet na svatební obřad a hostinu. Doma jsme si vzali ještě poslední drobnosti a vyrazili jsme k rodičům. Po houbách nám bylo hodně těžko a oba jsme litovali, že jsme měli takovou večeři. Maminka nás hned přivítala chlebíčky, ale my odmítli, protože jsme měli strach, abychom vůbec snědli oběd.

Až na pár maličkostí proběhlo vše v pořádku. Ani jsem se nenadála a jela jsem na svatební obřad. Obřad jsme neměli na radnici, ale na zámku, o to více jsem měla trému, aby vše dopadlo, jak má a aby se něco nepřihodilo. Konečně jsem stála vedle mého nastávajícího a oddávající nám začal předčítat proslov. V některých momentech jsem opravdu silou vůle držela slzy, protože jsem si nechtěla poničit líčení. Můj nastávající mě pohladil po ruce a já byla nejšťastnější na světě. Pak jsme oba rozklepanými hlasy řekli: "Ano," a navlékli si snubní prstýnky.

Když nám postupně celá rodina gratulovala, to už jsem samozřejmě slzy neudržela a to nejen já, ale ani moje maminka a babička a dokonce i tatínek.
Ze zámku to bylo jen pár metrů do zámecké restaurace, kde probíhala hostina. Ještě jsme se fotili v zámecké zahradě a pak už nás vítali v restauraci, kde bylo vše krásně připravené a všichni se rozplývali nad krásně nachystanou tabulí.

Polévku jsme měli s manželem společnou. Měli jsme kuřecí vývar s nudličkami. Jako druhý chod jsme měli plněnou kuřecí kapsu, americké brambory a oblohu. Nevšední, ale protože ani jeden nemusíme svíčkovou a podobná svatební jídla, která se na svatbách podávají, tak jsme chtěli něco takového, i když rodina zpočátku nesouhlasila.

Hlavní chod byl výborný, ale já a ani manžel jsme ho nesnědli. Večerní smaženice udělala své. Pak přišla zábava, která byla také úžasná. K večeru jsme se pomalu přemístili k mým rodičům na zahradu, kde bylo vše připravené k posezení.

To už měl ale manželův otec upito a začal mít poznámky, které se pro takovou chvíli nehodily. Když se stmívalo, řidič postupně všechny rozvezl domů a my jsme pokračovali v oslavě. Šaty jsem měla své a tak jsem v nich trávila celý svatební den. Večer začalo pršet, báli jsme se toho celý den, protože zrovna v ten den mělo celý den pršet, ale naštěstí bylo krásně a pršelo až večer, ale to jsme si říkali, že nám určitě prší štěstí.

Takže se nám svatba až na pár maličkostí povedla a letos v létě budeme slavit již šestileté výročí. Od té doby se hodně změnilo. Už se moc těším na léto, až zase zavzpomínáme a naše krásné výročí oslavíme.

Lipsas - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !