Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moře a cestování si užijete i na podzim Aneb Tipy na podzimní exotickou dovolenou

27. 09. 2016 | Praktické rady
Hlavní dovolenková sezóna letošního roku je u konce. Ani nástup podzimu a postupné ochlazování v tuzemsku ale neznamená, že nemůžete vyjet k moři. Podzim přeje především výletům do exotických destinací. Ty nabízejí teplé počasí i všechny potřebné služby i mimo hlavní sezonu. Přinášíme vám proto tipy na několik destinací, které jsou letos na podzim nejvíc v kurzu. Vyrazit můžete za odpočinkem, potápěním, nákupy i poznáváním nových kultur.

Cestování v podzimních měsících sebou nese celou řadu výhod. Přímořská letoviska i nejvýznamnější památky už mají největší nápor turistů za sebou, z pláží vymizely především rodiny s dětmi. Na dovolené se tak nemusíte mačkat ani upravovat svůj program kvůli dlouhým frontám. Služby hotelů ale i po skončení hlavní sezony zůstávají na špičkové úrovni, výběr ubytování je také oproti letním měsícům mnohem větší. Exotické destinace navíc už dávno nejsou cenově nedostupné. Ceny all inclusive zájezdů na oblíbené ostrovy v Indickém oceánu se pohybují od 20 tisíc na osobu. Díky pravidelným letům z Prahy i Bratislavy navíc cestování trvá jen několik hodin.

Dominikánská republika je u Čechů populární


podzimní cestováníDominikánská republika je letos na podzim jednou z nejoblíbenějších exotických destinací českých turistů. Turisté zde najdou jak teplé moře a možnosti koupání, tak celou řadu míst, která stojí za návštěvu. Silným zážitkem je například návštěva hlavního města Santo Domingo, kde narazíte na zajímavé obchody a turistické památky, v čele s universitou nebo nejstarší katedrálou v zemi. Na druhou stranu ale můžete poznat i život původních obyvatel a to například při návštěvě tradičních kohoutích zápasů nebo festivalů. 29. září se zde například koná San Miguel Fiesta na počest jednoho z nejvýznamnějších světců země, 7. října zase velký karneval. Další turisticky oblíbenou destinací je pak rybářská vesnička Cabarete, která umožňuje nahlédnout do života rybářů, ale nabízí i množství vodních atrakcí.

Ve Spojených arabských emirátech nakoupíte zlato i látky


Také Spojené arabské emiráty nabízí vše, co exotická dovolená nabízet má. V zemi najdete teplé moře, hotely různých kategorií i bohatý noční život. Stále oblíbenější dovolenková destinace ale nadchne také milovníky nákupů. V Dubaji například najdete největší zlatý trh na světě, kde se dá výhodně sehnat zlato, perly i drahé kameny nejrůznějších druhů. Na trzích ve městě Sharjah zase seženete nádherné látky s orientálními vzory. Na své si ale přijdou i fanoušci elektrotechniky. Dubaj je totiž velmi pokrokové město, k dostání tu jsou nejnovější hity ze světa mobilních technologií. Dovolená do meky nákupů je navíc letos levnější než kdy jindy.

Do Indického oceánu za potápěním


Pokud milujete šnorchlování a potápění, zvolte si pro svoji dovolenou některý z ostrovů v Indickém oceánu. Velmi populární jsou například Maledivy, ostrovní stát Mauricius nebo Srí Lanka, která se nachází v jihovýchodní Asii. Všechny tyto ostrovy nabízí tu pravou exotiku v podobě panensky čistých pláží, jedinečné fauny a flory a v neposlední řadě také klid a romantiku. Oceán navíc obývá celá řada barevný ryb a mořských živočichů, které můžete během potápění pozorovat. I amatéři si na ostrovech mohou potápění užít. Na plážích je možno využít služeb profesionálních potápěčů a nejrůznějších kurzů. Také při šnorchlování se ale nabízí jedinečný pohled na podmořský život.

Kuba láká na pláže i vnitrozemí


Kuba patří dle cestovatelského portálu Lonely Planet mezi místa, která by v roce 2016 neměla chybět na seznamu žádného cestovatele. Největší ostrovní stát Karibiku totiž nabízí pro každého něco. Kubánská riviéra Varadero poskytne řadu luxusních hotelů a pláží. Možnost ubytování však nabízejí i odlehlejší hotely, které zajistí dostatek soukromí. Kuba to ale nejsou pouze pláže, doutníky a rum. Lonely planet upozorňuje také na krásy kubánského vnitrozemí. Zde najdete nádhernou krajinu, která je zapsána na seznamu UNESCO i monumentální skalní útvary. Při pěších nebo cyklistických výletech navíc můžete pozorovat práci místních zemědělců, která zůstává po celá staletí beze změny. Nasajete tak skutečnou atmosféru země, prohlédnete si obydlí místních, anebo ochutnáte lokální speciality.

Kapverdy nadchnou romantiky, surfaře i milovníky přírody


Kapverdské ostrovy uprostřed Atlantického oceánu prozatím nepatří k typickým dovolenkovým destinacím. Díky své rozmanitosti ale získávají stále větší oblibu. Devět obydlených ostrovů vám totiž umožní vše od koupání v průzračně čistém moři, přes výšlap na vulkán až po lezení po horách. Dovolenou na Kapverdských ostrovech si tak můžete naplánovat přesně podle svého gusta. Ostrov Boa Vista je například domovem jedné z největší populace želv na světě, Maio nabízí jedny překrásné pláže, ostrov Sal je díky větrnému počasí zase ideální pro milovníky surfování a vodních sportů. Milovníci původní přírody zase mohou vyrazit do jednoho z přírodních parků nebo na výšlap na nejvyšší vrchol země Pico do Fogo.


Zdroj, foto: Invia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásné,ale finančně nedostupnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě krásné destinaceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles