Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mořská (nejen) kuchařka

16. 12. 2007 | Knižní tipy

Autorky: Lenka Světová, Dagmar Derré
Vydal: Smart Press
Fotografie receptů: Alena Hrbková
Foodstyling: Milena Volfová
Rok vydání: 2007
Počet stran: 312 str., celobarevná
Cena: 449 Kč
Formát: 172 x 240 mm , pevná vazba


Jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům. Oproti knihám převzatým ze zahraničí má velkou výhodu – reflektuje podmínky na českém trhu a respektuje českého čtenáře, vede ho krok za krokem při poznávání nového a obsahuje mnoho receptů a inspirace.

Mořská (nejen) kuchařka Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje?

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové kuchařky přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, najdete mnoho důležitých informací a receptů, které posílí vaše zdraví a podpoří Vaši snahu držet si štíhlou linii. Kniha se zaměřuje na ryby a dary moře, které jsou již na českém trhu běžně dostupné. Orientaci v nich čtenáři usnadní množství informací o všech produktech, použitých v knize, včetně fotografií.

Na českém knižním trhu je kuchařka výjimečná nejen množstvím vyzkoušených receptů a profesionálními fotografiemi, ale především úvodní částí, v níž čtenář kromě odborných informací o pozitivním vlivu rybího masa na lidské zdraví najde podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

Informace, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé
Rady, jak vybírat a nakupovat rybí produkty
Rady a tipy, jak připravovat, servírovat a jíst ryby a dary moře
Názorné fotografie postupů přípravy krok za krokem
Fotografie produktů použitých v receptech pro snazší orientaci na trhu
Přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech
Slovníček cizích názvů ryb a lexikon
Tabulka energetických a nutričních hodnot hlavních jídel


O autorkách knihy Mořská (nejen) kuchařka

Ing. Lenka Světová
Publikuje články o zdravém stravování dětí a o vaření, ráda cestuje a poznává místní gastronomii, oblíbila si zejména středomořskou kuchyni.

Dagmar Derré
Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestován,í a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.

Obě autorky jsou vášnivé kuchařky. Mají ve své sbírce velké množství osvědčených receptů.

Více informací o této knize Mořská (nejen) kuchařka se dozvíte také na stránkách www.smartpress.cz .

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !