Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mořský svět Praha Holešovice

22. 08. 2012 | Vaše tipy

Loni v létě jsme vyrazili na výlet do Prahy do Mořského světa. Jelikož jsme s přítelem sami, tak jsme se rozhodli přibrat do auta také dvě děti mé sestry. Jsou ve věku 6 a 8 let.

Cesta nám trvala okolo dvou hodin, ale utekla celkem rychle. Výstaviště, kde se Mořský svět nachází, jsme našli také poměrně snadno.

Na internetových stránkách jsme si předem prohlídli, co můžeme očekávat a byli jsme opravdu nadšeni krásnými akvárii, barevností a dá se říci, že i velikostí celého prostoru.

Zaplatili jsme rodinné vstupné, ale i tak se mi zdálo, že cena je poměrně vysoká - například s porovnáním s pražskou zoo. No nic, šli jsme dál.

Už při vstupu do prostoru nás povalila vlna horka a žádný vzduch. Sice chápu, že jsou tam akvária a voda se musí vypařovat, ale jelikož je neteř astmatička, po chvíli se ozvala, že se jí špatně dýchá, že je tam špatný vzduch. To jsme poznali i my ostatní. Přítel šel tedy s neteří na chvíli ven na čerstvý vzduch.

Mořský svět Praha HolešoviceJá s další neteří jsme se zatím porozhlédly kolem, kde co je. Velká nádrž uprostřed prostoru byla pěkná, ale nejvíce se nám líbilo akvárium s potopeným korábem.

Největší nevýhodou celého prostoru je, že je uvnitř tma a navíc nápis „Nepoužívejte při focení blesk“. To je opravdu komické. Některá akvária jsou nasvícená a je do nich krásně vidět, ale například ta velká nádrž nasvícena není, takže do ní není vidět skoro vůbec.

Na internetových stránkách je zobrazen také krásně malovaný strop a stěny. Ano, jsou namalované a to hezky, ale při tom šeru skoro nic neuvidíte. A pokud nemáte SUPER fotoaparát, tak na fotkách toho také moc neuvidíte.

Celý prostor jsme prošli dá se říci za půl až tři čtvrtě hodiny i s tím, že děti nahoře v patře koukaly na promítaný záznam.

Když jsem nedávno prohlížela opět internetové stránky Mořského světa, všimla jsem si, že rozšířili množství akvárií a také zavedli nějaké nové programy.

Nás nejvíce zaujali malí žraloci a krokodýlci. Děti byly také nadšené z rybiček, které vypadaly jako postavičky ze známé pohádky Hledá se Nemo J

Musím přiznat, že my jsme toto místo opouštěli se smíšenými pocity. Výlet do Mořského světa bych doporučila spíše školám jako školní výlet (menší děti to jistě zaujme) nebo osobám, které jsou náruživými rybáři nebo je zajímá akvaristika.

Ahaaha - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mořský svět Praha Holešovice:

Mořský svět Praha Holešovice
Mořský svět Praha Holešovice
Mořský svět Praha Holešovice
Mořský svět Praha Holešovice
Mořský svět Praha Holešovice
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to velmi zklamalo, to vstupné neodovídá vystavenému. Po druhé už bych nešla
Obrázek uživatelky
profil
to velmi zklamalo, to vstupné neodovídá vystavenému. Po druhé už bych nešla
Obrázek uživatelky
profil
Nádherné to tam je,holky doporučujuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tam jsem nebyla
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík za postřehy - tam jsem ještě nebyla. Po světě navštěvuji různá akvaria, ale v Praze jsem nebyla.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek