Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mozkové lázně - Doubice

3. 01. 2019 | Vaše tipy
Malebnou obec Doubice najdeme ve Šluknovském výběžku nedaleko Krásné Lípy v severních Čechách. Jedná se o menší obec, ale najdete zde „velkou zábavu“.

Nevěříte? U Staré hospody se rozkládá obrovský park nebo řekněme galerie s dřevěnými vyřezávanými sochami, který jsem kdy viděla. Sochy mají nejčastěji podobu pohádkových postav, zvířat nebo zajímavých artefaktů. Jako je například Pravčická brána z nedalekého Česko-saského Švýcarska. Motocykly, auta, z pohádek zde najdete třeba Rumcajse, Manku a Cipíska, Sněhurku a její trpasličí doprovod, vidíte i peklo, ráj, Golema, Brouka Pytlíka a jeho kamaráda, ale i anglického vojáka nebo sochu Klementa Gottwalda. Je zde více umístěno než 300 soch, které stále přibývají.

DoubiceVystavují je manželé Rezkovi a sochy jsou dílem asi 14 autorů. Jsou zde také dětská hřiště, jezírka, klouzačky, je to prostě dětský ráj, který se líbí i nám, dospělým a po celý den je zde co obdivovat. V Doubici najdete i několik míst k ubytování, kulturní zařízení Fabriku, kde se konají různé akce. Jsou tu restaurace a vše, co potřebujete pro svůj pobyt v krásné části naší republiky. A Doubice se především může pochlubit krásnými chaloupkami, proto se tomuto místu říká Mozkové lázně.

Procházka brzy ráno po břehu rybníka a potom mezi chalupami vám dodá pocit klidu a pohody. A naberete zde sílu i potřebnou energii. Neméně zajímavé je, že odsud to máte kousek do Českosaského Švýcarska, na Mariinu skálu a Vilemíninu stěnu, do Jetřichovic, na Tokáň nebo do Rybniště, kde se nám líbí „modrý kostel“.

Také se nedaleko nachází známá obec Chřibská, kde můžete obdivovat krásné chalupy. Daleko to není ani do Děčína nebo do Hřenska. Klidně se tu dá strávit i týden dovolené a je stále co navštěvovat.

Do Doubic jezdíme skoro každé léto, hlavně v létě s vnoučaty, které se vyřádí na dřevěných sochách a moc se jim tam líbí. Nedaleko v Dolní chřibské máme chalupu, kde si užíváme hlavně houbaření a výlety do okolí. I když letos toho houbaření moc nebylo, pro velké sucho. V létě se chytáme do Všemil, je to část Jetřichovic, jsou zde nádherné roubenky. Protože v Chřibské máme plno známých, jezdíme s nimi do okolí, kteří znají jako usedlíci známá místa a ukazují nám, kde se co kdy událo, byli jsme třeba na Dolském mlýně, kde se natáčela Pyšná princeza a viděli jsem ještě pozustatky náhonu,kudy jeli princezna a prince na známých kládách, krásná scenérie. O této krajině se dá vyprávět dlouhé historky, které jsme sami zažili a moc se nám tam líbí. Byli jsme i na Mariině skále, to je pěkný výšlap, na Pravčické bráně jsme byli dvakrát.

Doporučuji všem členářkám návštěvu tohoto kraje.

Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mozkové lázně - Doubice:

Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
Mozkové lázně - Doubice
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé místo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky, svižně napsané, a prima místo!
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to náramně, pro děti ráj. Od nás je to bohužel hrozně daleko.
Obrázek uživatelky
profil
jistě krásné místo..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dle fotografií to vypadá na úžasné místo a dobrá inspirace na výlet. Děkuji za článek i fotky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles