Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mraveneček

17. 05. 2015 | Vaše příběhy
„Máš tady mravence!!!“ slyším manžela, jak na mě volá z kuchyně. „Kde?“ nechce se mi moc věřit, že by už přišli na návštěvu. Tak jdu za ním do kuchyně a dívám se, kde by nějaký mohl lézt. A ptám se znovu: „Kde je máš?“ „Byli tady u odpadkového koše, ale už jsem je utřel.“ A já nevím, jestli to myslel vážně nebo si ze mě dělal srandu. I když přes den už venku bylo celkem teplo, tak v noci ještě bylo kolem 0. Druhý den se dívám po kuchyni a mravenci nikde. Tak to si ze mě manžel asi udělal dobrý den, protože ví, jak jančím, když se v kuchyni objeví mravenci. A kdo by nejančil? Každý, kdo má zkušenosti s těmito potvůrkami, tak ví, o čem mluvím.

Asi za tři dny jsem jednoho potkala ve verandě, přičemž jsem si říkala, tak ten asi z někoho spadnul, když přišel ze zahrady. Bohužel na další mravence jsem nemusela dlouho čekat. Jednoho rána se dceři podařilo rozbít hrnek se sladkým pitím. Jen rychle jsem posbírala střepy a přetřela zem s tím, že až se vrátím ze školky a obchodu, tak to pak vytřu pořádně. A to jsem neměla dělat. Po příchodu domů, asi za půlhodiny, se kuchyň hemžila mravenci. Nebyl to jeden, dva, jak já jím říkám průzkumníci, kteří hledají, zda se jim vyplatí přijít na návštěvu, ale bylo to snad celé mraveniště.

mravenecV předešlém roce jsem ještě běhávala i s vysavačem, jak jsem viděla více jak 3 mravence pohromadě, ale nyní jsem jich pár zašlápla, pár jsem jich vytřela... Ještě že z loňského roku zbyly někde „mravenčí pastičky“. Tak jsem létala po baráku, hledala pastičky. Jak jsem je měla, tak jsem se pak sháněla po šroubováku, abych se dostala do plechové krabičky, do které je třeba udělat dva otvory, aby se mravenci dostali k dobrůtce, která mě zbaví trápení. 

A už jste zkoušeli mravenečkům podstrčit tyto jejich „pastičky“? Nevím, co za lákadlo do toho výrobci dávají, ale mravence jen tak na ně nenalákáte. Více je zajímá, kde je jaký drobek ve vaší kuchyni, velmi milují kelímky od sladkých jogurtů, nepohrdnou ani špinavými a smradlavými kuchyňskými „hadry“. A návod od výrobce: „Odstraňte z kuchyně všechno jídlo“, je trochu nereálné. Cukr jsme sice skladovali v ledničce, ale zkuste běhat s každým kelímkem od jogurtu nebo jiným odpadkem pokaždé ven do popelnice, kterou máte 25 metrů od domu. A to si nedovedu přestavit, kdybych bydlela například v sedmém patře a nejezdil by výtah.

Ale jakmile se vám podaří nalákat mravenečky do pastiček, máte do dvou dnů vyhráno. A jak jsem nad nimi vyhrála? Udělala jsem cukrovou vodu a jednu kávovou lžičku nalila do pastičky. Takže nyní vím, že je třeba si pastičku trošičku upravit, nalít do ní něco velmi sladkého a tekutého, aby vata co je v pastičce nasákla lákadlem. Zjistila jsem, že se nemusím ani trápit rozmícháním cukru ve vodě, ale stačí lžička sladké limonády.

A dceři vysvětluji, že určitě Ferda mravenec mezi nimi není, že toho by poznala podle mašle. Že tito jsou jen mlsní a štípou.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný a poučný článek o mravencích SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mravenci jsou nepříjemná čeládkaSmajlíka je moc těžké se jich zbavitSmajlík
ale aspoň jsou vidět, my zase léta bojovali v baráku s faraóny a to je teprve radostSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
S mravenci jsem se já sama v domácnosti nesetkala, ale od známých vím, jaký je to problém. Že jsou pastičky, jsem nevěděla.
Dík za poučení.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký a poučný článek o mravencích. Také se jeden rok k nám nastěhovali a vylézali ze všech škvír. Byli všude i v posteli. Byla jsem bezradná. Koupila jsem takové polštářky s otvory a dala je všude. Nalézat mravence jsem neviděla ale pravda je, že další rok už v tu samou dobu bylo méně a další roky jsme bez mravenců. Přeji hezý den!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles