Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mrazivé počasí může mít negativní dopad i na kvalitu vlasů

4. 02. 2017 | Péče o vlasy
Trápí vás suché konečky vlasů, rychle se mastící pokožka hlavy či lupy? Tyto neduhy mohou mít kromě jiného na svědomí aktuální meteorologické podmínky. Přečtěte si, jak své vlasy zazimovat, a toto období tak přejít bez úhony.

Intenzivní hydratace a výživa

Základem toho, aby vlasy ustály negativní vlivy počasí jako mráz, časté střídání okolních teplot, mlhu a se zimou úzce spjatý smog, je intenzivní hydratace a výživa. Právě v zimním období je nejdůležitější pravidelné používání vlasových hydratačních masek a vyživujících balzámů. Balzám používejte po každém mytí, masku poté alespoň dvakrát týdně. Spousta lidí dělá při mytí vlasů tu chybu, že nesprávně používají vlasový kondicionér. Ten při chybné aplikace může vlasy zatěžovat. Výsledkem je poté rychle se mastící vlasová pokožka a vlasy splihlé a bez lesku.
Kondicionér je třeba používat pouze na konečky vlasů, nikoli na pokožku hlavy. Lidé s dlouhými vlasy jej mohou vetřít i do délek. Působit necháváme cca tři minuty a následně oplachujeme vlažnou vodou.
Mrazivé počasí může mít negativní dopad i na kvalitu vlasů
Nebraňte se ani domácím maskám na vlasy. Potraviny, které lze kombinovat, jsou například vejce s medem a citronovou šťávou či banán s medem a olivovým olejem. Vlasům prospěšné je i avokádo nebo jablečný ocet. Ten mj. funguje i jako kondicionér. Jednoduše nařeďte lžíci jablečného octa se sklenicí vlažné vody a vlasy tímto roztokem opláchněte.
Používat můžete kromě masek na vlasy i nejrůznější rostlinné oleje. V současné době je k dostání například olej arganový, olej avokádový, meruňkový či ricinový. Jednoduše přidejte pár kapek k oblíbenému šamponu. V tak malém množství se vlasy nezamastí, pouze je vyživíte. Olej můžete vtírat i do konečků vlasů jako závěrečnou péči. Pár kapek oleje rozetřete v dlaních a naneste do vlasů, poté už nevysoušejte ani nežehlete.

Kvalitní kosmetika a kadeřnické pomůcky

Abyste vlasům usnadnili seberegenerační proces, je třeba jim k tomu dopřát kvalitní produkty. Vybírejte pouze ověřenou vlasovou kosmetiku a s profesionálem se poraďte i o tom, které prostředky pro váš konkrétní typ vlasů používat. Na typu vlasů určitě záleží, a to hlavně v extrémních podmínkách, jako jsou teploty pod bodem mrazu či naopak teploty extrémně vysoké. V zimním období lze však vlasovou kosmetiku kombinovat.

Pečlivou ruku mějte i při výběru hřebenu. Jeho kvalita bývá často opomíjena, přitom právě nekvalitní hřeben je jednou z nejčastějších příčin polámaných vlasů. Pro snadné rozčesání doporučujeme kartáče s dřevěnými hroty nebo tolik proklamovaný tangle teezer.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já taky pečuji o vlasy. Mám raději přírodní přípravky co vlasy nezatěžují a opravdu jim pomůžou. Co jsem si vyzkoušela tak je capillus sérum s kofeinem a koupila jsem si i šampon a můžu říct že moje vlasy jsou daleko zdravější než před tím, omezilo se mi padání a celkově jsou zdravé.
Obrázek uživatelky
profil
mám krátký střih vlasů,ale taky o ně pečuji celoročně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles