Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mrcha v práci

18. 09. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Mrcha v práci
Autorky:
Kathi Elsterová, Katherine Crowleyová
Nakladatelství: B4U Publishing
Datum vydání: 9/ 2015
Formát: 135 x 210 mm
brožovaná lepená
Počet stran: 176
Cena: 249 Kč
Doporučený věk: 18 +

Už nikdy nedovolte, aby vám nepříjemná kolegyně ničila život!

My ženy čas od času rády sníme o tom, jak by byl svět báječným a dokonalým místem k životu, kdyby jej místo mužů řídilo něžné pohlaví. A vtom si na ni vzpomeneme. Na kolegyni v práci, která představuje všechno, jen ne ženskou soudržnost, vřelost a schopnost spolupráce. Od chvíle, kdy jsme ji poznaly, nám ze zaměstnání dělá hotové peklo. Je to prostě mrcha.

- Jak se bránit, když pracujete s opravdovou mrchou.
- Jak se zachovat, když se z milé kolegyně stane mrcha.
- Jak si udržet chladnou hlavu a vlastní důstojnost, když s mrchou pracujete na stejném projektu.
- Jak přežít zákeřné praktiky závistivé kolegyně.
- Jak ustát útoky zákeřné kolegyně.
- Jak nepodlehnout nutkání stát se mrchou.
- Jak zůstat profesionální, když se konflikt začne týkat vašeho soukromí.

Mrcha v práciUkázka z knihy Mrcha v práci:


PASIVNĚ AGRESIVNÍ MRCHA

„Pasivně agresivní mrcha“ prožívá vnitřní konflikt. Na jedné straně je přesvědčená, že by měla být k lidem milá. Na druhé straně je velmi soupeřivá. Výsledkem sváru těchto protikladných sil je pasivně agresivní chování.

Pokud máte takovouto kolegyni, její zlomyslnosti nebude lehké s jistotou odhalit. Budete mít třeba podezření, že vás záměrně nezařadila mezi účastníky určitého setkání nebo vám schválně nepředala určité informace, ale pokud jí to vyčtete, pokaždé popře, že by to udělala úmyslně. A tak odejdete frustrovaná a zmatená. Jelikož pasivně agresivní mrcha navenek působí tak mile a  přátelsky, prohlédnete ji až po  určitém čase. Na  rozdíl od  velké mrchy a  nefalšované mrchy se na  vás při setkání usmívá, na  poradách je vůči vám přátelská a  dokonce se chová, jako by v práci byla vaší kamarádkou. Kvůli této hrané přátelskosti je těžké si představit, že by vám za vašimi zády mohla nějak škodit.

Pokud jde o přístup k pasivně agresivní mrše, zásadní věcí je spolehnout se na svůj šestý smysl. To znamená, že začnou-li se vám v situacích, které s ní nějak souvisí, stávat nepříjemné věci, je třeba dát na svoji intuici nebo pocity. Máte-li například podezření, že vás kolegyně úmyslně nezařadila do  kopie u  důležité e-mailové diskuse, přestože ona tvrdí, že šlo o pouhé nedopatření, berte to jako varovný signál, že si na ni máte dát pozor. Můžete naoko přijmout její omluvu, ale umiňte si, že od této chvíle budete sledovat její aktivity. Věřte tomu, že pokud máte pocit, že s vámi soupeří, pravděpodobně se nemýlíte. Další možností, jak se dozvědět, že určitá kolegyně je asi pasivně agresivní mrcha, je dát na  varování od  kolegů. Kolegyně, s níž jste kamarádka, vám může třeba říci: „Dávej si pozor na Danu.“ Nebo: „Nepouštěj si Michaelu moc k tělu.“ Někdo vám může přeposlat e-mail, v němž se o vás pasivně agresivní kolegyně nevyjadřuje zrovna lichotivě. Pokud vám druzí radí, abyste si dala pozor na ženu, která navenek působí jako velmi milá osoba, buďte ostražitá a všímejte si nesrovnalostí. Může být těžké uvěřit tomu, že kolegyně, jež se zdá být tak milá, nemá vždy jen ty nejlepší úmysly. Možná budete muset nejprve odložit růžové brýle, jimiž se na  ni díváte, abyste si s takovouto kolegyní uměla skutečně poradit. Dobrou zprávou je, že jakmile přijdete na to, s kým máte tu čest, budete moci vymyslet, jak nástrahám jejího pasivně agresivního chování předejít.


Tuto knihu Mrcha v práci koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles