Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj poslední měsíc těhotentví

18. 01. 2011 | Vaše příběhy

Když píšu tyhle řádky, připadám si dost zvláštně. Mám ze sebe pocit, jako bych byla nějaký sobec. Všechny moje kamarádky, které už mají děti, si svoje těhotenství opravdu užívaly. A to od začátku do konce. Ale já si připadám, jako by těhotenství bylo za trest, a i když miminko, které nosím, bylo vytoužené, tak už celého těhotenství mám plné zuby.

A ten poslední měsíc je nejhorší. 

První trimestr byl celkem v pohodě, ani mi nebývalo špatně, jen jsem potřebovala víc jíst. Jenže na konci třetího měsíce jsem kvůli placentě zasahující do čípku musela nastoupit do nemocnice a celé dny jsem musela trávit na lůžku. 
 
Naštěstí se brzy vše dalo do pořádku a já mohla zase chodit. Až na občasné pálení žáhy a bolesti nohou jsem si nemohla na nic stěžovat a těhotenství jsem prožila celkem hezky. 
 
Ale pak nastoupily na řadu poslední týdny a to byl můj konec. Nejen, že mě v noci už dvakrát vzbudili poslíčci, ale navíc jsem už několik týdnů pořádně nespala, nemůžu se vůbec hýbat a každodenní věci jsou pro mě peklem. 
Poslední měsíc je opravdu hrůza. V noci nespím, protože to nejde. Nejsem schopná najít polohu, ve které bych mohla být. Na břiše pochopitelně nespím, když jsem na zádech, začne mě bodat v kříži a když ležím na boku, tak si ten náš pískáček začne stěžovat a dožadovat se polohy na zádech. Když konečně usínám, tak mě zase vzbudí nucení na toaletu a to pronásleduje obtížné zvedání z postele, kdy musím zatnout zuby, abych nevyla bolestí a pomalu se dobelhala na onu místnost. Pak se vrátím do ložnice a přemýšlím, jak to udělat, abych si mohla lehnout s co nejmenší bolestí. Samozřejmě se nedaří a já musím vždy zatínat zuby a pomalu se ukládat na lůžko. 
 
V důsledku nedostatku spánku jsem na všechny zlá a když pohlédnu do zrcadla, tak mi to taky moc nepřidá. V časopisech pro nastávající rodiče jsou vyfoceny samé sexy maminky bez popraskané kůže a bez kruhů pod očima, a to mě štve. Já mám kůži na břiše zničenou, nehty se mi lámou, vlasy mám jak slámu a k tomu jsem pobledlá a s kruhy pod očima. 
A taková banalita jako je třeba natažení ponožek? Když není poblíž někdo, kdo by mi s tím pomohl, tak mám chuť se rozbrečet. 
Porod čekám každým dnem a pokaždé, když nepřijde, jsem hrozně zklamaná a smutná, a navíc si připadám jako nějaká mrcha, když musím na rovinu přiznat, že těhotenství mě už opravdu otravuje a rozhodně mi to nepřijde jako nejkouzelnější období v životě ženy. 
 
Stal se ze mě cvok, který každý den lítá po schodech nahoru a dolů, štípe dřevo jako blázen, válí se celé hodiny v horké vaně a všechno zbytečně. Navíc pokaždé, když mě něco trochu zabolí, tak bych už nejraději skákala radostí, že porod už je tu. Soustředím se na každý pohyb miminka a vždycky doufám, že už mi třeba dává znamení, že půjde ven. Už si připadám nejen jako blázen, ale taky jako pěkná mrcha, když na ty poslední týdny musím tak nadávat. 
 
Jak jste na tom vy? Užívaly jste si poslední týdny, nebo jste na tom byly podobně jako já? 

Autor:Dorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ode dneška přesně před 3 měsíci se mi narodil chlapeček. Ty poslední dny jsem taky neuměla spát a nejhorší byly poslední 2 noci to jsem naspala tak max. 3 hodiny za obě noci dohromady. Nakonec jsem byla na sále tak unavená a ospalá že už mě držela vzhůru jenom ta bolest Smajlík Ted mi spíš vadí že mám po porodu močový měchýř nějak níž a půl roku nemůžu zvedat věci těžší jak 5 kg takže už ani moc nemůžu nosit Šimonka který už má něco přes 6 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak já jsem tohle neznala, strašně jsem se na dcerku těšila a všechno jsem brala pozitivně, a o tom to je. Když se podíváš do zrcadla a řekneš si, fuj to jsem ale hnusná, tak ti to na náladě nepřidá, ale zkus se prostě trošku namalovat, upravit si vlasy a hned si bude připadat líp. Já přibrala za těhu přes 20kg, a to už jsme před těhu nebyla žádná nudle a břicoh jsem měla fakt veliké (však mnohé holky tady ví), ale i přesto jsem byla v pohodě a nic mě nebolelo, takže pro mě opravdu nejkrásnější období a hned bych byla těhu zase. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vydrž, ten malinký uzlíček určitě stojí za to!
Obrázek uživatelky
profil
Já u prvního dítěte nabrala spoustu kil a popraskalo mě celé břicho a dělalo se mi špatně a omdlívala jsem. U druhého dítěte se mi břicho nezhoršilo(naštěstí, už tak ho mám celé popraskané i s nohama Smajlík ), pálení žáhy také bylo, ale naštěstí spánek byl dobrý. Každý těhotenství prožívá jinak, tak držím palečky, ať všechno dobře dopadne.
Obrázek uživatelky
profil
Myslím,že to zažila každá z nás.Pálení žáhy je nepříjemné,zkus si koupit Rennie.A při spaní jsem si lehala na bok a pod břicho si dávala malý polštářek.Vím,že je to poslední týdny otrava,ale ještě nabírej síly na porod a miminko,uvidíš budeš štastná maminka,přeji hodně štěstí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles