Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Můj přivýdělek

18. 04. 2015 | Vaše příběhy
Zhruba před čtyřmi roky jsem díky nabídce na pracovním serveru nalezla něco, co zaujalo moji pozornost. Našla jsem tam  možnost domácí práce, kterou je možné vykonávat doma. Pohovor se měl tehdy uskutečnit na úřadě práce, tak jsem neváhala a na nabídku zavolala. K mému překvapení jsem se dozvěděla, že pohovor se uskuteční hned druhý den, na úřadě práce. V požadovanou hodinu jsem se tam vypravila, manžel byl bohužel v práci, ale tak jsem vzala syna s sebou, abych něco nepodepsala a nenaletěla.

Byla jsem příjemně překvapena, paní byla velice ochotná, hned nám vše vysvětlila, a současně mám všem zájemcům (v ten den nás tam bylo 12), že práci můžeme vykonávat doma, že se jedná o různé lepení, vystřihování, prostě nenáročné práce, za které je měsíčně 2000 Kč, jednalo se tedy o přivýdělek. Na několik dotazů, že jsou mezi námi i tací, kteří mají invalidní důchod, částečný i plný, nám paní odpověděla, že tento přivýdělek naše důchody neohrozí. Tak jsem si přečetla smlouvu, i když byly některé odstavce napsány malým písmem, tak jsem s pomocí syna všemu porozuměla a stejně jako skoro většina na místě podepsala.

přivýdělekBěhem týdne mi paní zavolala, že si pro práci můžu chodit, nebo mi to bude koordinátorka vozit, jelikož jsem to pro práci měla pár zastávek trolejbusem, tak jsem si řekla, že si pro to zajdu. Moje první práce byla vystřihnout z 10 listů A4 nějaké květiny, byla to práce na zhruba 1 hodinu, a tak jsem si říkala, že takový přivýdělek je super. Každý měsíc jsem dostala zajímavou práci, a tu předešlou jsem musela odevzdat. Jednalo se vždy o nějaké lepení, stříhání, atd. Byl to zajímavý přivýdělek.

Po 18 měsících bohužel skončil, a velice mě to mrzí, že to nepokračuje. Jak k tomu došlo. Tak zhruba 3 měsíce před koncem už začínalo docházet k tomu, že se firma začala stěhovat, měnila názvy, ale stále dodávala svým pobočkám práci. Když jsme si přišli ten poslední měsíc pro poslední práci, tak mám bylo sděleno, že bohužel firma, která momentálně zařizuje tyto práce, skončila v úpadku, a pro nás skončil přivýdělek. V našem městě a okolí, jednalo se pomalu o celou Vysočinu, tak rázem přišlo o přivýdělek asi 200 lidí. A závěrem, po 8 měsících, mi domů přišel doporučený dopis od Policie ČR, abych se v určený den dostavila na podání vysvětlení ohledně práce pro tuto firmu. Tam jsem se dozvěděla, že firma sice ukončila svoji činnost, ale zůstala dlužna svým zaměstnancům, kteří pracovali pro ni v kancelářích po republice a rozdávali nám práci, některé výplaty. Proto na ni byl vyhlášen úpadek. Jelikož tuto práci nabízela tato firma prostřednictvím úřadu práce, a těm, co ji vykonávali na přivýdělek, těm nic nedlužila. Po vysvětlení a podepsání protokolu, že mi firma nic nedluží, jsem se rozjela na úřad práce, abych věděla, co se bude dít dále. Tam mi bylo sděleno, že pro nás, co jsme tu práci měli jako přivýdělek, tak jsme byli jenom pozváni na policii, protože jsme u té firmy figurovali jako její zaměstnanci. Od té doby už na úřadě práce nenabízejí podobné nabídky domácích prací.

LenkaK1111 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ještě, že vám zaplatiliSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles