Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj vztah k alkoholu

14. 07. 2017 | Vaše příběhy

Nikdy jsem nepila alkohol. Jen jednou jedinkrát jsem to porušila…

Tenkrát jsem byla pozvána svými přáteli na slavnost ve vedlejší vesnici. Přátelé se oslav účastnili pravidelně, já zde byla poprvé. Hrála hudba, pil se alkohol a jedly dobroty. Já si vystačila v začátku jen s nealkem, ale přátelé mě vybízeli:

„No tak, přece nebudeš trhat partu? Zkus aspoň víno, nebo slivovičku, je domácí.“

Tak jsem zkusila víno i tu slivovičku, myslím, že i borovičku, vodku… Zkrátka jsem byla během krátké doby pořádně „pod parou“, jak se říká.

Tancovalo se a já byla v jednom kole, protože jsem ztratila obvyklé zábrany. Na konci zábavy byla vyhlášená losovací soutěž, něco jako tombola. Hlavní cenou bylo elektrokolo, mezi výhrami byl také alkohol, drobná elektronika, porcelán a další.

Losy ovšem netvořily vstupenky, jak tomu bývá obvykle. Každý si mohl koupit libovolný počet losů, přičemž cena jednoho losu byla sto korun. Pořadatelé akce slibovali velkou šanci na výhru.

„To kolo chci!“ škytla jsem. V podroušeném stavu jsem vytáhla z kapsy poslední tisícikorunu, kterou jsem u sebe měla. Ostatní mě sice od hloupého nápadu zrazovali, já ovšem měla svou hlavu.

„Losy za všechno,“ zavelela jsem. Jak jsem si přála, tak se také stalo. Rázem jsem neměla u sebe ani korunu, ale v rukách jsem svírala deset papírků.

Blázniví lidé mají štěstí. A tak se také stalo, že jsem vyhrála lahev šampusu, malé rádio, kytici a hlavní cenu, elektrické kolo v hodnotě více než dvacet tisíc korun. To si ale nepamatuji. A nepamatuji si ani, jak jsme se já a mé výhry dostaly domů. Jisté je, že když jsem se ráno probudila s bolestí hlavy, elektrické kolo stálo vedle mé postele a rádio s lahví šampusu stály na stole. Vedle nich byla váza s kyticí.

„To jsi přece v noci vyhrála,“ tvrdili mi mí přátelé, a já to považovala za vtip. Přesvědčilo mě až video z oné akce, které bylo zveřejněno na internetu. Na něm jsem já potácivým krokem s jedním zaškobrtnutím vyšla na pódium a s přihlouplým úšklebkem přijímala gratulaci muže v obleku. Pak na pódium přispěchal i můj kamarád, který odvedl mě i kolo z pódia.


Když jsem se vzpamatovala z oné noci, stala jsem se teprve šťastnou výherkyní. Rádio jsem dala dceři a na kole jezdím každý den do práce. Využívám ho také při rodinných výletech po okolí, k nákupům, nebo při objíždění úřadů.

Od této doby jsem se neopila, a také jsem už nikdy nic nevyhrála. Mí přátelé mě často, když je vyhlášena nějaká soutěž s lákavými cenami vybízejí, abych se napila, prý pro štěstí.

Zatím odolávám. Ale zanedlouho se mají konat opět ve vedlejší vesnici oslavy založení vsi. Prý má být součástí oslav také soutěž o osobní automobil. Tak kdo ví, jak dlouho mi má abstinence ještě vydrží?


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj vztah k alkoholu:

Můj vztah k alkoholu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles