Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen

27. 11. 2019 | Vaše tipy
Ahoj, 
pro ty, kteří neví, kam vyrazit, tak vřele doporučuji spojit návštěvu Technického muzea Tatra Kopřivnice a rožnovský skanzen, přesněji Skanzen Rožnov pod Radhoštěm a Valašské muzeum v přírodě.

My jsme se včera vydali s rodinou právě na takový výlet kolem 10.00 dopoledne a pro ty, kteří to nemají coby kamenem dohodil (jako my), doporučuji vyjet dřív :)
Náš plán, hodinu v Muzeu a pak hurá přejezd cca 38 min do Rožnova, kde budeme mít celé odpoledne, vzal trochu za své hned po příjezdu.

Po 1,5 hod. cesty jsme dojeli do našeho prvního cíle Technického muzea Tatra Kopřivnice. Trošku zklamání bylo u vstupného, kde nemáte možnost koupit ani rodinné vstupné, ani uplatnit žádnou slevu (rodinné pasy a tak, na které jsme si tak zvykli), takže jsme koupili dva dospělé a dva dětské lístky za 440 Kč a jali se obdivovat krásy starých časů - chápejte luxusní a prostorné staré škodovky, které vozily i prvního prezidenta pana Masaryka, parádní hasičské auto, sanitku, limuzínu i závoďák s maximálkou 320 km/h. To je prostě nádhera! K tomu staré motory chlazené vzduchem - tady se vyřádil muž, když vysvětloval tento systém chlazení dětem. Protože jsme zde stihli i výstavu dvou významných cestovatelů, pánů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda a bavilo nás zkoumat jejich trasy, kde všude byli  se svými vozy zn. Tatra, tak jsme z technického muzea odcházeli se značným zpožděním. Určitě doporučuji toto muzeum navštívit.

Muzeum Tatra KopřivnicePoté jsme si hned vedle parkoviště dali rychlý oběd, abychom se nezdržovali a hurá do Rožnova. Tam nám velmi milá paní pokladní doporučila, i když nemáme času nazbyt, abychom se zašli podívat minimálně do městečka (prohlídka zabere cca 1 hod.), a zkusili alespoň Mlýnskou dolinu, protože všechny tři expozice určitě nestihneme (Rožnovský skanzen se skládá z dřevěného městečka, a Valašské muzeum pak z Mlýnské doliny a Valašské dědiny). Bohužel měla pravdu... Přijeli jsme něco málo po 14.00 hodině. Naši cestu za poznáním jsme zahájili Mlýnskou dolinou - i bez komentovaných výkladů průvodce jsme zde strávili téměř hodinu - ale doporučuji vyčkat na komentované prohlídky, protože kdo není znalec, asi dětem přesně nevysvětlí, jak se lisuje lněný olej... Protože už bylo po třetí a expozice v říjnu zavírají v 16.00 hod., nechali jsme si Valašskou dědinu, která je časově nejnáročnější, na příště a vyrazili do dřevěného městečka. Tam ta hodina na prohlídku stačí tak akorát. Už jsme rozhodnutí, že se sem vrátíme :)   A příště pojedeme tak, abychom dojeli na otevření. V pohodě a klidu si projdeme Valašskou dědinu, zkusíme oběd v tamní restauraci a pak budeme pokračovat komentovanou prohlídkou Mlýnské doliny a pak do cukrárny v městečku, jako sladkou tečku na závěr.

Jen ještě malé upozornění, že otevírací doba se ve skanzenu i Valašském muzeu liší dle roční doby a vstupné je velice příjemné. Rodinná vstupenka vyjde na 200 Kč.

A poslední zjištění - na podzim, když je hezké počasí jako včera, je prohlídka Valašského muzea určitě krásnější než v létě :)

Zabousek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen:

Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
Muzeum Tatra Kopřivnice a Rožnovský skanzen
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano, Rožnov stojí za návštěvu. Valašská vesnice nabízí právě teď před Vánocemi předvádění řemesel a programy pro školáky a děti vůbec. Byly jsme tam vloni i my, tři postarší kamarádky, a moc jsme si to tam užívaly.
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Muzeum i skanzen jsou hezká místa k výletu.Do Rožnova bych doporučila jet na delší dobu..je tam toho hodně kvidění a nádherná příroda..kousek nad skanzenem je hezká Jurkovičova rozhledna, jde se hned z parkoviště asi kilometr a pár kilometrů jsou Pustevny, kam se dá jít na Radhošť a nebo a novou stezku v oblacích..jinak všude krásné procházky..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles