Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muži myslí na zadní vrátka více než ženy

9. 10. 2010 | Finance
Alespoň to dokázal nedávno provedený výzkum. Podle něho jsou totiž muži spořivější než ženy. Nevěříte? Nelze se divit, vždyť jsme všichni vyrostli s představou, že každá správná žena má být dobrá hospodyňka, která i pro pírko přes plot skočí. Jenže to bylo dávno předtím, než přišla éra rtěnek, botiček, kabelek a jiných doplňků, bez kterých ženy nemohou žít.

Pokud se podíváme na výsledky studie , tak ta ukazuje, že celých 74 procent mužů dokáže ušetřit každý měsíc po zaplacení všech účtů alespoň malou částku z výplaty. Druhé pohlaví je na tam o celých pět procent hůř. Jen 69 procent žen dokáže něco z platu uspořit.  

Proč ženy ušetří méně?
To je otázka, která jistě napadne kdekoho. Ovšem najít na ni odpověď není rozhodně snadné. Kdybychom se spokojili s konstatováním, že dámy a slečny utratí mnohem vyšší částky za kosmetiku, oblečení a doplňky, tak bychom jim křivdili, protože to je jen část výdajů a většinou velmi okrajová. Zapomínat totiž nesmíme na početnou skupinu žen, které samy vychovávají děti.
Roli hraje také ohodnocení za provedenou práci. Právě to může být tím důvodem. Ženy totiž dostávají průměrně nižší plat, a to dokonce o 18 procent, než by na stejné pozici získal muž. To potvrzují čísla Evropské komise. Když od nižšího platu odečtete náklady na provoz domácnosti a další výdaje, tak vám zákonitě zbude méně.

Ženy jsou konzervativní, muži naopak “riskují“
Pokud bychom si vystačili jen s průzkumem a konstatováním, že ženy mají méně peněz, tak bychom byli nespravedliví. Znali bychom jen poloviční pravdu, protože nejde jen o to, kolik peněz vám zbude v peněžence nebo na běžném bankovním účtu na konci měsíce. Hodně lidí totiž peníze ukládá na vkladní knížku, spořicí účty či věří termínovaným vkladům nebo zajištěným fondům.

 „Naše statistiky ukazují, že u nás více spořicích účtů patří ženám. Ovšem rozdíl oproti mužům je téměř zanedbatelný, a to v řádu jednoho procenta. Více žen rovněž využívá termínované vklady. Zde je rozdíl tříprocentní,“ říká Pavla Hávová a dodává: „Muži naopak jasně dominují mezi klienty zajištěných fondů. Investuje jich o téměř devět procent více než žen.“

Z toho tedy vyplývá, že dámy mají raději svoje peníze neustále pod dohledem a jsou konzervativní při volbě způsobu, jakým budou své úspory zhodnocovat. To muži jsou odvážnější a nebojí se zkusit nové možnosti, které jim mohou přinést vyšší zisk, i když je spojen s určitým rizikem.

Žen spoří stále více

Ač to vypadá pro dámy na porážku v zacházení s financemi, tak tomu je ve skutečnosti právě naopak. Přestože mají méně peněz, tak dlouhodobý vývoj ukazuje na zajímavý trend, že stále více z nich začíná spořit či investovat. „Je pravda, že počet žen, které se rozhodly zhodnotit v bance své úspory, narůstá. Tento nárůst sledujeme již několik let u všech produktů, které nabízíme. U mužů je to přesně naopak. Počet majitelů spořicích účtů a termínovaných vkladů mírně klesá. Stabilní zájem mají pouze o zajištěné fondy,“ potvrzuje Pavla Hávová.   

Zdroj: ČSOB

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ženy sú predsa romantičky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ministrem financí jsem u nás doma já,není divu ty moje dva kluky pustit do obchodů je za boží trest.To je třeba koupit a to taky a doma to vypadá jako by měla přijít 3 světová.Tak jsem to rychle zarazila a ministr nepustí ani chlup nic dokud se zásoby nestenčí.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás to neplatí.Manžel rád nakupuje a koupí i to co nepotřebujeme.Já jsem opatrnější.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkU NAS TO TEDY ROZHODNE PLATI
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles