Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mužská lenost

2. 05. 2015 | Vaše příběhy
Můj muž je šikovný, nesmírně šikovný. (Pro pozorné čtenáře přidávám omluvu. Vím, že se opakuji, jeho manuální zručnost jsem již chválila, ale protože mým prvním literárním kritikem  je právě on, musím si ho hned v úvodu naladit na správnou notu, dnešní téma mu není právě příjemné. Děkuji za pochopení, vdané ženy jistě chápou. Ještě líp mu jdou destrukce, ale toto téma by nesvědčilo našemu harmonickému soužití...)

Tak tedy je nesmírně nadaný na tvoření  a opravy čehokoliv. Bohužel v přímé úměře s jeho talentem jde i jeho neskutečná lenost. Na požádání: „Tatínku, prosím tě, mohl bys...“ následuje hodinový monolog, ve kterém mi logicky vysvětlí, že požadovaná činnost je neekologická, finančně náročná, naprosto nevhodná pro právě běžící roční období, nepraktická, neproveditelná, zbytečná... prostě úplná blbost.

mužská lenostPo prvních slovech odcházím a než domluví, mám hotovo. Jsou ale práce, na které si netroufám. Třeba nová knihovna. Kupodivu můj nápad hned neodsoudil, dokonce během týdne obstaral krásná prkna. Asi mě nechtěl rozčilovat, byla jsem na počátku rizikového těhotenství. Těšila jsem se, že se hned pustí do práce, ale to jsem se přepočítala. Napřed se přeci musí vše změřit, spočítat, vytvořit plánek, obstarat potřebné nástroje...

Prkna se tedy odložila do komínku cca půl metru vysokého v panelákovém bytě na chodbu. Drobný detail, že při cestě do ložnice se musí přeskočit, jsem brala zpočátku s humorem. Jenže jak rostla má hmotnost, bylo skákání čím dál obtížnější. 16 kg navíc, to je pořádná tíha. Ladný přeskok se změnil v ufuněné přelézání a řeknu vám, nebyl to vůbec hezký pohled. Několikrát za noc jsem se překulovala jak soudek, noční košilku až v podpaží a modlila se, aby to močový měchýř zvládl bez ztráty kytičky. Prosila jsem, hubovala, vyhrožovala - zbytečně. Až jednou ráno vstal a pronesl: „Dneska by to šlo!“ A do večera stála knihovna jak z katalogu.

Stejný problém byl s malováním kuchyně. Roky jsem upozorňovala na žalostný stav původně sněhobílých zdí... V neděli ráno jsem vstala jako vždy brzy, zadělala kynuté těsto na buchty, připravila si misky na obalování řízků, nakrájela brambory. Když vtom stál mezi dveřmi s pohledem na strop a se slovy: „Dneska by to šlo!“ Vyděsila jsem se, teď ne, prosím, teď ne. Opáčil, že on tedy malovat nemusí, ale že neví, kdy se mu to bude hodit. Rezignovala jsem.

Pomohla jsem mu vystěhovat, co bylo třeba a vrhla se na obalování plátků masa na konferenčním stolku v obýváku v kleče. Pochvalovala jsem si, jak jsem šikovná, než mě děti upozornily, že těsto utíká z mísy. Kouzelná formulka: „Hrnečku dost!“, se ukázala jako naprosto nefunkční. Nezbylo než smolit buchty v křesle s válem na klíně. Potvrdila jsem si, že jsem ženská, co zvládne vše. Kuchyň zářila novotou, z trouby voněly buchty - co víc si přát.

Forte - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek, také mám manžela, co vše umí a udělá, ale musí to být hned.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky mi to něco říká, můj muž dokáže udělat takřka všechno, ale čím je starší, tím to déle trvá. Slíbená úprava zavírání vody na zahradě už je slíbená třetí rok, všechno je připraveno, ale buď je moc teplo nebo je zima, nebo prostě vždy něco. Slíbeno je letos při 14denní dovolené v květnu, tak jsem zvědavá - týden dovolené už je fuč a nic. Tak nevím, zda to nebude až v některém z mých příštích životů.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné.Smajlík Taky mi to něco připomíná.
Obrázek uživatelky
profil
u nás když se začne něco dělat,tak taky přezkakuji ,ale nesmím protestovat,jinak by to nebylo
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsánoSmajlík Manžel, když něco dělá, také mu to nějakou dobu trvá než to udělá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles