Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Benátkách

16. 01. 2019 | Televizní tipy
Na cestě po Benátkách s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za nádhernými karnevalovými maskami, tajemstvím správného řízení gondol a krásou benátského skla (2010). Režie pořadu Na cestě po Benátkách J. Tabery.
 
O Benátkách toho již bylo napsáno hodně. Perla středověké Evropy je zasazena do překrásné laguny a rozkládá se na 118 ostrůvcích. Za jejich vznik vděčíme obyvatelům rozpadající se Římské říše. Ti byli kolem roku 421 zahnáni do bahna a močálů, kde si "postavili" ostrůvky, které mohli obývat. Z provizoria však dokázali udělat velkou přednost. Už v raném středověku se prosadili jako jedineční námořníci i obchodníci a jejich republika se nakonec stala mocností celé východní části Středozemního moře. Zdatný obchodník ví, že značnou část svého výdělku musí investovat do propagace. Naštěstí v době největšího rozkvětu Benátek si jeho obyvatelé zvolili jako svou reklamu umělecká díla.

Na cestě po BenátkáchDíky bohatství a osvícenosti Benátčanů se nám zachovaly skvosty nejuznávanějších malířů, sochařů a stavitelů. Benátky jsou překrásné město a jejich půvab ještě více vynikne v době konání karnevalu, kdy se mumraj masek nejpodivnějších tvarů a barev mísí s milióny návštěvníků ze všech koutů světa. Drahokam na laguně je ale ohrožen.

Mnohé z domů se propadají do mořské vody a opakovaně přicházející "vysoká voda" neustále připomíná, že město jednou nenávratně zmizí z povrchu zemského. Proto není čas váhat, aby vám navždy neunikla krása zdejších památek a také karnevalových kostýmů a masek, jejichž výrobce navštívíme, ani um zdejších sklářů a kulinářů.

Na cestě po Benátkách můžete sledovat 16. 1. 2019 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Benátkách:

Na cestě po Benátkách
Na cestě po Benátkách
Na cestě po Benátkách
Na cestě po Benátkách
Na cestě po Benátkách
Na cestě po Benátkách
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !