Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Jindřichohradecku

16. 07. 2015 | Televizní tipy
Na cestě po Jindřichohradecku s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do černé kuchyně, za největším mechanickým betlémem a poledníkem, který není na svém místě. Na cestě po Jindřichohradecku režíroval Dan Svátek.
 
Historické město Jindřichův Hradec leží v Křemešnické vrchovině na březích řeky Nežárky a rybníku Vajgar. Vyrostlo z původní osady, která se rozkládala v okolí hradu a roku 1293 získala městská práva. Městu se později sice vyhnuli husité i třicetiletá válka, ale škody po požárech postupně ubíraly Jindřichovu Hradci na významu. V 19. století však nabralo druhý dech a v roce 1887 mělo dokonce jako vůbec první v Rakousku-Uhersku elektrické vedení napojené na soukromé domácnosti.

Na cestě po JindřichohradeckuSoučasný komplex budov hradu a zámku v Jindřichově Hradci je třetím nejrozsáhlejším památkovým objektem v České republice. Rozkládá se na ploše větší než tři hektary, ve tři sta dvaceti místnostech je uloženo na deset tisíc uměleckých předmětů.

Televizní štáb pořadu Na cestě po Jindřichohradecku v Jindřichově Hradci objevil však i jiné zajímavosti, které se šlechtickému sídlu plně vyrovnají. Krýzovy jesličky ve zdejším muzeu jsou největším mechanickým betlémem na světě a tajuplné malby na zdech zdejšího středověkého kostela předvádějí doslova ďábelskou hru v karty. I okolí města stojí za to objevovat, například prostřednictvím slavné úzkokolejky.

Blízký zámek Červená Lhota se sice jindřichohradeckému komplexu velikostí rovnat nemůže, ale nikde jinde v České republice nenatočili filmaři tolik pohádek jako právě tady. Pro ty, kdo mají rádi netradičnější zážitky, štáb navštívil i muzeum provaznického řemesla či výrobnu likérů.

Na cestě po Jindřichohradecku můžete sledovat 16. 7. 2015 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Jindřichohradecku:

Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
Na cestě po Jindřichohradecku
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !