Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Kapverdských ostrovech

5. 08. 2015 | Televizní tipy
Na cestě po Kapverdských ostrovech s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem po ostrovech zalitých sluncem, pískem a sopečnou lávou, o které se i přes jejich zdánlivou nevlídnost sváděly v minulosti krvavé boje.
 
Deset ostrovů uprostřed Atlantického oceánu na půl cesty mezi Afrikou a Amerikou bylo v minulosti jedním z největších překladišť otroků, dnes patří mezi poslední pozemské ráje, i když se podobají spíše kusům pouště obklopeným mořem. Kapverdy nejsou jen kilometry písečných pláží s hotelovými komplexy.

Na cestě po Kapverdských ostrovechKonají se tam nádherné karnevaly, můžete podniknout výstup na činnou sopku, projít se po kávových plantážích a podívat se, jak se z cukrové třtiny vyrábí grog.

Během večerního odpočinku v místních tavernách určitě nepřeslechnete nezaměnitelný zvuk tradičního hudebního nástroje cavaqinho.

Skutečnou zvláštností souostroví je izolovaná vesnička Rebelados, kde lidé mají nejen své vlastní náboženství, ale také specifický malířský styl.

Putování souostrovím, jehož svébytnou kulturu si evropská civilizace dosud zcela nepodmanila, však nabízí celou řadu dalších překvapivých zážitků, která stojí za to objevovat.

Na cestě po Kapverdských ostrovech můžete sledovat 5. 8. 2015 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles