Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po středním Ekvádoru

5. 12. 2018 | Televizní tipy
Na cestě po středním Ekvádoru s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do srdce ekvádorských And a do města, kde lze prožít nejlepší důchod na světě (2015). Režie pořadu Na cestě po středním Ekvádoru T. Potočný.

Chimborazo, vyhaslá sopka se sněhovou čepicí, je nejvyšší horou Ekvádoru a tyčí se nad všemi domy i poli v okolí. V hlubokých údolích And už od nepaměti vedly stezky a cesty, kterými se do hor dostávali lidé. Inkové si zde postavili Chrám slunce, španělští kolonizátoři magické město Cuenca a nezávislí Ekvádorci slavnou železnici.

Pod Chimborazem navštívíme městečko Salinas, kdysi chudou vesničku a dnes prosperující komunitu, kde vyrábějí nejlepší sýry Ekvádoru, předou nitě na světoznámé hamaky, pletou svetry či vaří sůl. U laguny Ozogoche se koná každoroční Na cestě po středním Ekvádorufestival, oslava tažných ptáků, kteří z neznámých příčin padají do hlubin jezera a ve vodě umírají. Lidé na jejich počest zpívají písně, tancují a skáčou do ledové vody, aby získali sílu na další rok.

Na cestě po středním Ekvádoru můžete sledovat 5. 12. 2018 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po středním Ekvádoru:

Na cestě po středním Ekvádoru
Na cestě po středním Ekvádoru
Na cestě po středním Ekvádoru
Na cestě po středním Ekvádoru
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !