Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Na cestě po Tasmánii

15. 07. 2015 | Televizní tipy
Na cestě po Tasmánii s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na australský ostrov za nemocnými čerty, jablečnou královnou krásy, stometrovými eukalypty a do města plného fresek.
 
Tasmánie je nejen jediným australským ostrovním státem, ale je zároveň i státem nejmenším a v porovnání s kontinentální Austrálií zde žije jen velmi málo obyvatel. Ostrov leží 250 km jižně od australské pevniny, uprostřed bouřlivých vod oceánu. Díky izolaci si uchoval původní koloniální ráz, a ušetřena byla i většina tasmánské divočiny, dnes celosvětově obdivované, Na cestě po Tasmániiunikátní a chráněné. Asi třetinu celého území tvoří národní parky, eukalyptové lesy a deštné pralesy.

Ve všech propagačních materiálech se píše, že zde žijí jedni z nejpřátelštějších lidí na světě – a uvádí se to možná proto, aby se navždy zapomněla a překonala temná minulost.

Tasmánie byla trestaneckou kolonií a během divokého osídlování místní zcela vyvraždili původní obyvatele – způsobem, který lze nazvat genocidou. Dnes jsou však místní mírumilovní a láskyplně se starají o huňaté ovce, jablečné sady a vinice, kterým se zde daří díky vynálezu českého emigranta.

Na cestě po Tasmánii můžete sledovat 15. 7. 2015 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Tasmánii:

Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
Na cestě po Tasmánii
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !