Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po východním Tchaj-wanu

2. 05. 2018 | Televizní tipy
Na cestě po východním Tchaj-wanu s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem se vypravíme po divokém pobřeží za památkami na japonskou okupaci, na vyhlášený night market a proslulý rybí trh i za kaligrafem a kouzelnou hudbou měsíční kytary.

Vítejte na východním pobřeží Tchaj-wanu, které je oproti poměrně hustě osídlenému západu naprostým rájem, kde se potkává divoký oceán s horami z vnitrozemí. Tchaj-wan byl do světových map zapsán v polovině 16. století. Tehdy ke břehům ostrova připluli Portugalci a ostrov pojmenovali IIha Formosa a právě východní pobřeží je toho největším důkazem. Do konce 19. století byla tato oblast téměř nedostupná a byla známa hodně nevlídným přijetím svých návštěvníků. Východní pobřeží je prostě divoké.

Na cestě po východním Tchaj-wanuNajdete tu sopečné reliéfy, ostrá skaliska, skryté mělčiny plné krásných, ale nebezpečných pláží a silnice plné serpentin. Východní pobřeží zpřístupnili až Japonci během okupace Tchaj-wanu a třeba v Hualienu tak s námi můžete navštívit mnoho japonských připomínek – starou dřevařskou těžební stanici, vojenský lazaret či japonský chrám.

V Ludongu zase poznáte díky pořadu Na cestě po východním Tchaj-wanu místní kulinářské speciality – na vyhlášeném night marketu dostanete vše, od smradlavého tofu po tisícileté vejce. V noci pak společně s Tchaj-wanci půjdeme lovit do místních loveckých stanic výtečné krevety. U ryb ale ještě na chvilku zůstaneme a na druhý den navštívíme proslulý rybí trh, na kterém lze koupit snad všechny druhy ryb, které v okolních vodách plavou.

Mistr Huang nám dovolí v pořadu Na cestě po východním Tchaj-wanu nahlédnout do tajů prastaré čínské kaligrafie a místní umělkyně s přezdívkou "Černá kočka" nás zase naučí hrát na klasickou dvoustrunnou kytaru, kterou místní poeticky nazývají měsíční kytara. Pouť po Tchaj-wanu zakončíme na nejjižnějším cípu ostrova, kam se obyvatelé sjíždějí na ty nejkrásnější písečné pláže ležící v oblasti Národního parku Kenting.

Na cestě po východním Tchaj-wanu můžete sledovat 2. 5. 2018 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po východním Tchaj-wanu:

Na cestě po východním Tchaj-wanu
Na cestě po východním Tchaj-wanu
Na cestě po východním Tchaj-wanu
Na cestě po východním Tchaj-wanu
Na cestě po východním Tchaj-wanu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !