Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Na cibulku

24. 03. 2019 | Vaše příběhy
Dlouhé roky jsem měla dlouhé vlasy. Měla jsem svou kadeřnici, která mi o ně pečovala, často jsem ale chodila také do pánského holičství. To když jsem chtěla jen zastřihnout konečky nebo prostřihnout ofinu. Tenkrát jsem se právě vypravila do pánského. Sedělo nás tam asi pět, když na řadu přišel mladík se zanedbanými vlasy. Mladá holička se ho zeptala obligátní otázkou:

„Jak to bude, prosím?“

„Na cibulku,“ odpověděl mladík.

Všichni jsme měli co dělat, abychom nepropukli v hurónský smích. Já o účesu na cibulku nikdy neslyšela, a zřejmě o něm neslyšel ani nikdo ze zákazníků, a dokonce, jak jsme se brzy mohli přesvědčit, zůstal účes utajen i slečně holičce.

„A jak to je, na cibulku?“ zeptala se nejistě.

Mladík rozhazoval rukama a něco slečně vysvětloval. Ta se poté dala do práce. Dosmáli jsme se, když mladík byl hotov. Z neupraveného mladíka se vyloupl krasavec s velmi originálním a zajímavým účesem. Polkla jsem naprázdno a uvědomila si, že účes by se hodil i na dámu. Nejspíš se jednalo o nový trend, který jsem ještě neznala.

Za nějaký čas jsem se rozhodla přejít z dlouhých vlasů na krátké. Uvažovala jsem, jakou kreaci zvolím, když jsem si vzpomněla na onoho mladíka. Abych si byla jistá tím, že mi holička skutečně udělá onen krásný účes na cibulku, šla jsem do stejného holičství blízko domova.

V holičství tentokrát byla starší paní holička. Jakmile jsem přišla na řadu, zeptala se mě:

„A jak to bude, prosím?“

„Na cibulku,“ pronesla jsem s úsměvem. Paní se na mě nechápavě podívala.

„Jak, prosím?“

„No, na cibulku. Vy neznáte účes na cibulku?“

Řekla jsem to zřejmě tak sebevědomě, že i ona zkušená dáma se zarděla studem. Pro jistotu jsem se pokusila popsat účes, s kterým před časem ze stejné provozovny odcházel mladý muž.

Paní pokývala a dala se do práce. Stříhala mě namokro, a tak jsem nemohla v průběhu stříhání odhadnout výsledek. Když byla konečně hotova a vlasy měla vyfénované, zůstala jsem s pustou dokořán. Ne proto, že by nový účes byl tak okouzlující, nýbrž naopak. Vypadala jsem jako oškubaná slepice. Ani v nejmenším se to, co jsem měla na hlavě, nepodobalo tomu, co před časem vykouzlila mladá holička na hlavě mladíka.

„Tak, a jsme u konce,“ řekla holička a řekla si o nekřesťanské peníze.

V tu chvíli mi prošel hlavou celý můj život. Ano, byla jsem u konce! U konce s procházkami s holou hlavou, u konce se společenskými akcemi a u konce s pouhým pomyšlením na to, že bych se snad náhodou mohla někomu líbit. Můj nový účes se hodil snad akorát do plaveckého bazénu.

Spolkla jsem poznámku o tom, že jsem chtěla na cibulku, nikoli na blbečka, zaplatila a vypotácela se před holičství. Sluníčko pálilo, začínalo jaro a já dávno odložila zimní čepici. Přesto jsem si zhruba na první měsíc pořídila podzimního kulíška, abych mohla mezi lidi. Časem mi vlasy zase dorostly.

Já už ale neexperimentuji a rozhodně nepožaduji v holičství účes na cibulku nebo na jinou zeleninu. Protože, když se krájí cibule, tečou slzy, a když mě ostříhají na cibulku, tečou také.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné.Smajlík.....já mívala dlouhé do padesátky ,, ted raději krátké ,,i do pánského zajdu....
Obrázek uživatelky
profil
Já si taky občas nechávám ostřihat dlouhé vlasy na krátko..Smajlíktak raději na cibulku neee
Obrázek uživatelky
profil
Já si taky občas nechávám ostřihat dlouhé vlasy na krátko..Smajlíktak raději na cibulku neee
Obrázek uživatelky
profil
Něco podobného se mi stalo také. Takže soucítím a směju se zároveň.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný úsměvný článek,někdy se to nepovedeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles