Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co se zaměřit v těhotenské výživě a co vynechat?

13. 06. 2020 | Těhotenství

Na jaké látky se zaměřit ve stravě nastávajících maminek?


V těhotenství by měla žena dbát na dostatečný příjem kyseliny listové, ideálně ještě před otěhotněním a zejména v prvních třech měsících těhotenství. Dále je důležité dbát na dostatečný příjem hořčíků, železa, vitamínu D a omega3 nenasycených mastných kyselin. Omega3 mastné kyseliny jsou nezbytné pro správný vývoj mozku a zraku miminka.

Těhotné ženy, které trpí atopickým ekzémem či pylovou alergií nebo se toto onemocnění vyskytuje v jejich rodině, by měly zejména v druhé polovině těhotenství a v období kojení užívat speciální druh laktobacilu Lactobacillus rhamnosus HN001, který významně pomáhá snižovat riziko výskytu těchto onemocnění u miminka.

Na co se zaměřit v těhotenské výživě a co vynechat?Čemu se v těhotenské výživě raději vyhnout?


Mezi obecná doporučení pro těhotné patří vyhýbat se alkoholu, kofeinu, nedostatečně tepelně upraveným potravinám a potravinám obsahujícím plísně. S opatrností by měly ženy pít bylinné čaje. Některé byliny totiž mohou podpořit děložní kontrakce a krvácení či nepříznivě působit na plod. Samozřejmě není nutné, aby se ženy po ukončení prvního trimestru striktně vyhýbaly alkoholu a kofeinu. Sklenku piva či vína a 2 šálky kávy denně si může dopřát každá těhotná žena.



Autorka: MUDr. Radka Gregorová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles