Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co si dát pozor při vývozu psů během dovolené

5. 06. 2008 | Zvířátka
Jedna věc jsou turistické cesty se psem, kdy prakticky nenastane problém, má-li chovatel například při cestě po zemích EU pas, kde je potvrzena identita (tetování nebo čip), vakcinace proti vzteklině, popřípadě potvrzení o účinnosti vakcinace proti vzteklině, které vyžaduje Velká Británie, Irsko, Malta a Švédsko a ošetření proti echinokokóze a klíšťatům, které požadují tyto země plus Finsko.

Druhá věc však jsou obchodní vývozy psů zejména do některých nečlenských zemí. V tomto případě si musejí obchodníci včas zjistit dovozní podmínky konkrétních zemí. V těchto dnech například Státní veterinární správa ČR informovala všechny krajské veterinární správy a tímto způsobem prostřednictvím médií upozorňuje i obchodníky o podmínkách, které při dovozu psů za obchodním účelem požaduje stát Izrael.

Vývoz psůIzrael samozřejmě požaduje potvrzení o vakcinaci psů (i koček) proti vzteklině, a to provedené nejvýše před rokem a nejméně 30 dnů před příjezdem do Izraele, což není nic neobvyklého. Ale zajímavé je, že se do Izraele nesmějí dovážet taková plemena psů, u kterých existuje riziko možného agresivního chování, popřípadě jsou údajné problémy s jejich výchovou. Nesmí se tedy do Izraele (podle sdělení Izraelské veterinární správy) vyvážet například americký stafordšírský bulteriér (Amstaf), bulteriér, argentinská doga, japonská tosa inu, stafordšírský bulteriér (anglický), pitbulteriér, brazilská fila, rotvajler a ani jejich kříženci, a ani psi vykazující vzory chování a tělesné znaky podobné těmto plemenům. Označení čipem musí odpovídat ISO normě č. 11784 nebo příloze A ISO normy 11785. Podrobné podmínky mají k dispozici všechny krajské veterinární správy a Městská veterinární správa v Praze.

Že mohou mít i členské země EU nějaké zvláštní požadavky, svědčí například podmínky Slovinska, které zakazuje obchodní dovozy nevakcinovaných štěňat či koťat do tří měsíců stáří, a to jak ze třetích zemí, tak ze členských zemí EU. Rozumí se nevakcinovaných proti vzteklině. Je tedy nanejvýš vhodné, aby zájemci o vývoz dospělých psů i štěňat vzali tyto podmínky v úvahu a neriskovali problémy při odbavování zásilek, neboť při navrácení zpět do ČR by jim pochopitelně vznikla velká finanční újma.


Zdroj: WEBReporter.cz


Hana Houbičková

ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !